EPA/Giuseppe Lami
Đorđa Meloni

Nova premijerka Italije i šefica ultradesničarske partije Braća Italije Đorđa Meloni rekla je da su porodica i identitet neprijatelji onima koji bi hteli da budemo brojevi, robovi i savršeni potrošači poručivši da je spremna da brani vrednost svakog ljudskog bića.

– Zašto je porodica neprijatelj, zašto je toliko zastrašujuća, postoji jedan odgovor na sva ta pitanja – jer nas to definiše, jer je to naš identitet, jer sve što nas definiše sada je neprijatelj za one koji bi želeli da više nemamo identitet, već da postanemo i da jednostavno budemo savršeni potrošački robovi – istakla je Meloni u govoru na jednom od izbornih skupova.

Prema njenim rečima, zato oni napadaju nacionalni, religijski, rodni i porodični identitet.

Istakla je da ona ne može da se definiše kao Italijanka, hrišćanka, žena, majka.

– Ne. Mora biti građanin X, pol  X, roditelj 1, roditelj 2. Mora biti broj. Jer kada budem samo broj, kada više ne budem imala identitet ili korene, tada ću biti savršeni rob u milosti finansijskih spekulanata. Savršeni potrošač – naglasila je italijanska premijerka.

Zato, dodala je, izazivamo toliki strah, jer ne želimo biti brojevi.

– Branićemo vrednost ljudskog bića. Svakog ljudskog bića. Jer svako od nas ima jedinstven, neponovljiv genetski kod. Hteli to ili ne, to je svetinja. Branićemo je. Branićemo Boga, državu, porodicu. Te stvari koje se ljudima toliko gade – navela je Meloni.

Ona je rekla da će to učiniti da bi se odbranila sloboda.

– Nećemo biti robovi i potrošači prepušteni na milost i nemilost finansijskim spekulantima. To je naša misija.

Meloni je citirala Česterona koji je pre više od veka napisao: „Vatre će se paliti da svedoče kako dva i dva daju četiri. Mač će biti isukan da dokaže kako je lišće leti zeleno”.

To vreme je došlo. Mi smo spremni, zaključila je Meloni.

2 COMMENTS

  1. Брависима! Бенисима! Евива бела Италија амикеволе! Ма ке бела дона е сињора Ђурђа! Форца Италија! Форца и ђентили амићи ностри! Италиани фелићи. Вољамо туто ло стесо.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here