EPA

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun bio je presrećan pobedom njegovog tima u petoj utakmici polufinala plej-ofa Zapada protiv Los Anđeles Klipersa.

Tim iz Kolorada tako je preživeo i smanjio u seriji na 3:2, a tokom meča je smanjio zaostatak od 16 poena.

– Ono što smo igrali u prvom poluvremenu nije bilo dovoljno dobro. Pokušavali smo da ostanemo u igri i moram mojim momcima da čestitam zbog toga kako su igrali odbranu u drugom delu. Ta odbrana u poslednjoj četvrtini je bila izuzetna. Mislim da smo u toj poslednjoj deonici postigli 38 poena, našli smo ritam, Porter je odigrao bitnu ulogu u tom delu. Uvek sam tražio tu jaku odbranu. U utakmici broj četiri ona nam je dala šansu, ali ne i ofanziva. Bilo je sjajno večeras videti odbranu koja nam je trebala i koja je pomogla da na kraju napravimo preokret. Znam da imam vrlo čvrstu grupu momaka, otporni smo, svi su dali neki svoj doprinos, što mi se dopada. Uspeli smo da preživimo ovaj dan i sebi damo šansu – kaže Meloun.

Trener Denvera je na interesantan način prokomentarisao izjavu Čarlsa Barklija da Nagetsi nemaju nikakve šanse protiv Klipersa.

– Nećemo još kući, ne idemo na pecanje, živimo sada za tu šestu utakmicu i pokušaćemo da odigramo maksimalno ozbiljno i dobijemo je. Znam da bi svi bili uzbuđeni da gledaju finale Zapada sa Lejkersima i Klipersima, ali nadam se da ćemo mi imati još šta da kažemo o svemu tome – poručio je trener Denvera.

– Mi smo ekipa koja se nikad ne predaje. Zato što verujemo u sebe. Znam da ima mnogo onih koji ne veruju u nas. Slušao sam komentatore, od osam timova koji su otišli u plej-of, svima su davali šanse da uzmu titulu, jedino nisu pomenuli nas. Mi to ne slušamo, verujemo u sebe, u proces kroz koji prolazimo već pet godina i koji nas je doveo do ovde pozicije. Imamo tim koji je s druge strane s razlogom favorit da osvoji prsten, ali mi želimo da izađemo i igramo svoju igru – zaključio je Meloun.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here