AP Photo/David Zalubowski

Trener košarkaša Denvera Majk Meloun izjavio je danas da igrači Nagetsa moraju da budu borbeniji i disciplinovaniji ako žele da vrate prednost domaćeg terena u finalu NBA lige, prenose američki mediji.

Košarkaši Majamija izjednačili su na 1:1 u finalu NBA lige, pošto su noćas u gostima pobedili Denver rezultatom 111:108.

Ovo je bio prvi poraz Denvera na svom terenu od 30. marta.

– Ovo je finale NBA lige i ne bi trebalo da pričamo o zalaganju. To je moja velika briga. Verovatno ste mislili da samo izmišljam neku priču posle prve utakmice kada sam rekao da nismo igrali dobro. Nismo igrali dobro… Ovo nije predsezona, ovo nije regularni deo sezone, ovo je NBA finale – rekao je Meloun na konferenciji za medije po završetku meča.

Najbolji igrač Denvera Nikola Jokić postigao je 41 poen na ovom meču.

– Nikola je odigrao neverovatno u trećoj deonici. Raspali smo se na startu četvrte četvrtine. Radili su šta god su želeli. Mi im nismo isparirali ni u jednom segmentu. Na obe utakmice igrali smo užasno u odbrani kada je četvrta četvrtina u pitanju. Verujem u Jokića. Potrebno nam je da postigne koševe. Nebitno je da li je to 40 poen, a i četiri asistenije ili je to 30 poena i 10 asistencija. Znam da će uvek da odigra pametno i donese prave odluke – istakao je trener Denvera.

Denver je u poslednjem napadu imao šansu da dođe do izjednačenja, ali je Džamal Marej nije pogodio trojku.

– U pozicionom napadu su nas zaustavljali, zato nisam tražio tajm-aut. Sve zavisi od situacije do situacije. Džamal je imao dobru poziciju, pošto je pogađao takve šuteve u prošlosti. Mislim da je to bila najbolja pozicija – zaključio je Meloun.

Finalna serija NBA lige sada se seli u Majami, a treća utakmica je na programu u noći između srede i četvrtka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here