Merima Isaković se ponovo oglasila: “Dužnost svakog humanog bića je da se dalje zlo spreči”

Youtube/zorans07
Merima Isaković

Glumica Merima Isaković kaže da je sećanje na događaj sa Branislavom Lečićem, za kog je u ispovesti navela da ju je seksualno napao 1978. godine, davno ostavila iza sebe, ali da je bila njena dužnost da o tome progovori.

Merima Isaković ističe da je svih prethodnih godina verovala da glumac za kog tvrdi da ju je zlostavljao neće ponoviti slično.

– Ja sam davno prebrodila i zatvorila preživljenu traumu i sećanje da me je samo Božijom voljom moj instinkt spasio. Oprostila sam verujući u iskrenost Lečićevog pokajanja i obećanja datog tada, pre 43 godine, da to nikada više neće nikome pokušati ni uraditi. Oprostila sam, ali nisam zaboravila, ostavši u nadi da se to nikada i prema nikome stvarno neće ponoviti – kaže Merima Isaković i dodaje:

– Jedno zlo je izazov i bol jedne osobe, ali ako se ne zaustavi, ponavljano zlo postaje nesreća naroda. I ljudskog roda. Dužnost svakog humanog bića je da se dalje zlo spreči.

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za “Nedeljnik” opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima Isaković je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime