EPA
Angela Merkel i Vladimir Putin 2002. godine

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je da se ozbiljno shvate reči predsednika Rusije Vladimira Putina, prenosi nemački list “Zidojče cajtung”.

Merkelova je učestvovala u otvaranju Fonda saveznog kancelara Helmuta Kola, gde je u svom govoru pomenula aktuelnu političku situaciju. Ona je podsetila da je svojevremeno govorila da reči ruskog lidera treba shvatati ozbiljno i sada je ponovo istakla značaj toga.

– Morate ozbiljno da se odnosite prema njegovim rečima. Ozbiljno shvatanje njegovih reči, ne odbacujući ih kao blef, već se ozbiljno odnositi prema njima, nikako nije znak slabosti, već znak političke mudrosti – koja pomaže da se sačuva prostor za manevar ili, ništa manje važno, čak i da se razvije novi – istakla je Angeal Merkel.

Putin je u svom obraćanju 21. septembra izjavio da će Rusija u slučaju bilo kakve pretnje teritorijalnoj celovitosti zemlje, sa ciljem da se zaštiti Rusija i njen narod, bezuslovno iskoristiti sva sredstva kojima raspolaže i da to nije blef.

1 COMMENT

  1. Pa Merkelova kad si znala da Putin ne blefira zasto ste mu onda uvodili sankcije i doveli do ove krize da hiljade mladih ljudi izgube zivote.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here