Mesarović: Nisam rekla da ne znam Cvijana

0

"Više puta sam isticala da imam uverenje da svi žele da se bave pravosuđem i da vrše izbor sudija, ali da je to u isključivoj nadležnosti Visokog saveta sudstva, tako da u tom postupku ne može učestvovati ni predsednik države, pa ni zaposleni u njegovom kabinetu", istakla je Mesarović u izjavi Tanjugu.

 

Naprednjaci su na konferenciji za novinare pustili deo navodnog tonskog snimka trosatnog razgovora Nate Mesarović i Vladimira Cvijana.

Iznenađena činjenicom da se članovi Visokog saveta sudstva optužuju za korupciju prilikom izbora sudija i da zbog toga službenik u Predsedništvu podnosi ostvaku pozvala sam ga službenim putem u službene prostorije da me eventualno upozna sa indicijama i dokazima kojim raspolaže, objasnila je Mesarovićeva.

Ona je dodala da je Cvijan odbio da to iznese, "govoreći da je o tome upoznao svog poslodavca".

Osim nje, navela je predsednica Visokog saveta sudstva, tom sastanku je prisustvovao i njen savetnik, kao i da o samom sastanku postoji zapisnik.

"Nakon našeg razgovora, na prvom sledećem sastanku koji je održao Visoki savet sudstva obavestila sam članove tog tela o obavljenom razgovoru i iznetim optužbama", dodala je ona.

"Očekujem da će nadležno tužilaštvo odgovoriti srpskoj javnosti da li se mogu službeni razgovori neovlašćeno prisluškivati, a potpom neovlašćeno iznositi u javnost. Protiv toga smo se davno izborili, ali je nakon ovoga potpuno jasno da se u Srbiji vrše krivična dela, krše ljudska prava i Srbija dovodi u situaciju da ne može napred", rekla je Mesarovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here