Argentinac Lionel Mesi više nije igrač Barselone jer je njegov ugovor sa Kataloncima istekao u ponoć 30. juna.

Kako novi ugovor nije potpisan, on je sada zvanično slobodan igrač i bez ugovorne obaveze. Ono što je sigurno u Barseloni postoji želja za produženem ugovora, ranije je i bilo najavljivano da pregovori dve strane idu u dobrom pravcu, ali, po svemu sudeći, do dogovora nije došlo. Mnogi su se nadali da će to da se dogodi u “pet do dvanaest”, međutim, ni tada se ništa nije desilo, pa je Mesi trenutno slobodan igrač.

Prepreka u konačnom dogovoru između Barse i Mesija su njegova plata, porez, ali i prilagođavanje Primerinom platnom fer pleju.

Ovo svakako nije nešto čemu su se u Barsi nadali i želeli su da Mesi što pre obnovi ugovor, jer je on označen kao glavni cilj za obnavljanje kluba na sportskom, komercijalnom i institucionalnom strateškom nivou.

I sam predsednik Đoan Laporta je dobio izbore tako što je deo kampanje zasnovao na tome da će učiniti sve da Mesi ostane u Barsi.

Podsetimo, Mesi je prošle sezone bio na korak od odlaska iz kluba, čak je i zvanično uputio zahtev za raskid ugovora s klubom godinu dana ranije, pozivajući se na klauzulu u ugovoru. Na kraju je dogovor ipak postignut da ostane do kraja ugovora, a da nakon toga odluči gde će nastaviti karijeru.

– Polako, polako – rekao je Laporta jutros na pitanje novinara o Mesijevom produženju ugovora, što ipak vraća nadu navijačima Barse da će dogovor biti postignut.

Kako navodi Mundo Deportivo, u Barsi ne žele da odrede rokove kada bi mogao da stigne dugo očekivani potpis Mesija, ali se svakako ne očekuje da to bude u kratkom roku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here