Meštani: Radovi na Koridoru ugrožavaju nam zdravlje

0

Meštanima su zbog radova na Koridoru 11 uništeni putevi, njive, kuće i mostovi, zatrpani kanali za odvod vode
 

Predsednik Mesne zajednice Miliša Nikolić za agenciju Beta je izjavio da više od godinu dana mole nadležne republičke i opštinske organe i izvođača radova azerbejdžanski "Az-Virt" da ih zaštite od ugrožavanja životne sredine i uništavanja lokalne infrastrukture.

 

"Pre dva meseca smo se dogovorili da se hitno preduzmu mere na otklanjanju posledica, ali do danas ništa nije poštovano, zbog cega smo svim nadležnim uputili poslednje upozorenje da ćemo za deset dana početi blokadu trase", rekao je Nikolić.

 

Prema njegovim rečima, meštanima su uništeni pristupni putevi, njive, kuće, mostovi i ne mogu da priđu svojim imanjima, a takođe su zatrpani i kanali za odvod vode.

 

Meštani ističu da su pored prirodnih katastrofa koje su pogodile njihova sela sada suočeni i sa katastrofom koju stvara ljudski faktor jer je od prašine i blata uništeno zermljište na kome se nalaze povrtnjaci, voćnjaci i livade za stočnu hranu.

 

U upozorenju koje je upućeno nadležnim organima istaknuto je da će se čekati saniranje stanja do 15. septembra, a ukoliko se ništa ne preduzme meštani će masovno, svakodnevno, po tri sata bloklirati radove na Koridoru 11.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here