Promo

Umetnik izuzetno zanimljivog životnog puta, koji je diplomirao na Medicinskom fakultetu iako se od svojih najranijih dana bavi fotografijom, Aleksandar Stanojević, najnovija je zvezda kulturno umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront. U okviru ovog projekta, u saradnji sa galerijom Štab, u četvrtak, 19. septembra otvara se Stanojevićeva izložba fotografija „Metropolis“, na već dobro poznatom mestu – u galerijskom prostoru BW Experience (Galerija Progres, Knez Mihailova 27), sa početkom u 20 časova.

Iako su dosadašnji radovi umetnika često obuhvatali motive iz prirode ili portrete, „Metropolis“ je posvećen neoimpresionističkom pristupu arhitekturi: inspirisan savršenom tehnologijom izvođenja savremenih građevina. Kako, govoreći o postavci, ističe slikar Đorđe Stanojević, tema ovih fotografija su „tokovi koji nastaju u sintezi savremene tehnologije i ljudi unutar nje“. Drugim rečima, umetnik pomoću fotografija oslikava vreme ispunjeno građevinama, a opet u sinergiji sa ljudskom prirodom.

Stanojević je rođen u Valjevu, amaterski se bavi fotografijom od ranog detinjstva, a u okviru svog medicinskog školovanja specijalizovao se za dijagnostiku. Sam umetnik, trenutno i student na Fakultetu savremenih umetnosti, govoreći o svom radu kaže: „Bilo da slikam zvukom, X zracima, endoskopom ili fotoaparatom, cilj mi je isti – pronaći istinu.”

Njegove fotografije su snažne koliko i nežne, naknadno digitalno neobrađene, i već su lako pronalazile put do publike u Oberhauzenu, Diseldorfu, Berlinu, kao i do kolega u okviru saradnji sa renomiranim umetnicima iz zemlje i sveta.

Ulaz je, kao i na sve dosadašnje izložbe u okviru projekta „KVART Belgrade Waterfront“, besplatan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here