MTS Dvorana Promo

Regionalni hard rok bend Divlje jagode održaće koncert 25. aprila u beogradskoj MTS dvorani. Povod za koncert je novi studijski album, trinaesti u karijeri, simboličnog naziva “13”.

O predstojećem koncertu govorili su frontmen benda Sead Zele Lipovača, gitarista i autor pesama, pevači Livio Berak i Ante Janković Toni, klavijaturista Damjan Deurić i bas gitarista Andraš Išpan Bandi. Zakazani rokenrol susret za oktobar 2023, usled neočekivanih zdravstvenih problema Lipovače, morali su da pomere za ovo proleće. Prema Zeletovim rečima, nije bio baš najbolje sa zdravljem, morao je da se oporavi, “resetuje”, i dodao da u takvim situacijama “niko ne zna šta će biti sutra”.

– Verovatno ne bismo došli ponovo ovde u MTS dvoranu da prošli put nije sve bilo na prilično zavidnom nivou. Taj koncert je održan krajem 2022. godine, a meni se čini kao da je bio juče. I ovih više od 45 godina trajanja Divljih jagoda mi je proletelo, kao da smo tek na početku. Kada nas je neko pitao nakon svih ovih godina koliko dalje mislite da stvarate, ja sam kazao onoliko koliko publika to bude tražila i koliko nas noge budu držale. Kraj puta naravno nije ni na pomolu. Mi smo kao brod koji plovi sigurno i gde god uplovi u sigurnu luku, tu održi koncert i ide dalje. Sinergija s publikom je izuzetno važna, mi nju osluškujemo – rekao je Sead Zele Lipovača.

On je dodao da mu ako se neko dvoumi da li da dođe 25. aprila na koncert, savetuje da pogleda njih nastup iz ove dvorane.

– Kada pogledaju na našem Jutjub kanalu, uveriće se da se mi uvek dajemo do kraja, i svaki koncert sviramo kao da nam je poslednji. Istina, ovo nam je prvi lajv koncert, baš u Beogradu. Ranije nismo imali živi album, što je sve moja krivica, jer sam uvek tražio mane i smatrao da ne treba objaviti nešto ako nije savršeno snimljeno.

Lipovača je dodao da su realizovali već četiri singla sa novog albuma, koje će sigurno svirati 25. aprila.

– Najnoviji singl se zove “Ukrala je svjetlost Istoka”, završen je spot, a za desetak dana očekujemo da će on biti i prikazan. Krivac za tekst je naš novi tekstopisac, član benda Damijan, koji do sada to nije radio, te smo otkrili njegov talenat.

Pesma o teškim vremenima

Damjan Deurić, koji je došao u bend 2010. godine, ukratko je rekao da njegov tekst pesme u pank stilu govori o teškim vremenima koja su nas zadesila proteklih godina, te da su stihovi o raznim šejtanima koji su nas malo smeli s puta, ali mi smo jači nego ikada i ništa nas ne može sprečiti.

Pevač Livio Borak se nadovezao na ovu priču i istakao da je najbolje da publika sačeka novi spot i pesmu kada bude gotova montaža, i da tada svi daju svoje mišljenje o numeri.

– Kada je reč o bendu, onda se radi, tu nema dileme niti olakšica, ali mi se sviđa veliki profesionalizam kod Zeleta. U aprilu će biti tačno 11 godina od kada sam se priključio sastavu – kaže Borak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here