wikipedia.org/Alan Wilson
Ruski avioni MiG-31 (Foto: Ilustracija)

Ruski lovac MiG-31 ispratio je danas patrolni avion P-8A Posejdon norveškog vazduhoplovstva iznad neutralnih voda Barencovog mora, jer nije dozvoljeno kršenje državne granice, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije.

Navedeno je da su ruska sredstva kontrole vazdušnog prostora nad vodama Barencovog mora otkrila vazdušni cilj koji se približava državnoj granici Ruske Federacije i da su podignuta dva aviona MIG-31 kako bi identifikovali cilj i sprečili narušavanje državne granice Rusije, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodaje se da je cilj identifikovan kao patrolni avion R-8A Posejdon norveškog ratnog vazduhoplovstva, da je prilikom približavanja ruskog borbenog aviona norveška letelica napravila polukružni zaokret i da nije dozvoljeno kršenje državne granice Ruske Federacije.

Let ruskog lovca izveden je u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, ističe se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo odbrane i u sredu je saopštilo da je borbeni avion MiG-29 ispratio norveški avion koji se približavao ruskoj granici kod Barencovog mora.

7 COMMENTS

  1. I pored migova od 29 do 31 – specijalna akcija se nesto oduzila. Sve je manje specijalna i sve je vise ocajna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here