Tanjug
Zorana Mihajlović

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je početak gradnje autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica veliki dan za Srbiju i poručila da će na celoj teritoriji naše zemlje biti izgrađeni autoputevi i brze saobraćajnice.

– Danas je veliki dan za Srbiju, ne samo zbog današnjeg potisivanja ugovora za Moravski koridor, već i zato što u istom danu počinjemo gradnju autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica – rekla je Mihajlović na svečanom otvaranju radova kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ministarka kaže da je završen Koridor 10 i autoput „Miloš Veliki“ do Čačka, kao i da će uskoro biti otvorena i deonica od Surčina do Obrenovca.

– Srbija više nema vremena da gubi nijedan dan. U proseku ćemo raditi autoputeve i brze saobraćajnice za tri do pet godina – naglasila je Mihajlović i dodala da i to čini razliku između ovog predsednika Srbije i ove vlade u odnosu na prethodne.

Kako je rekla, ranije su građani čekali i godinama da neki putić prođe pored njihove kuće, dok će sada na celoj teritoriji Srbije imati autoputeve i brze saobraćajnice.

Mihajlović je dodala da očekuje od azerbejdžanske kompanije Azvirt da izgradi autoput i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica u skladu sa ugovorom.

Izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica počela je danas kod Šapca, gde će se graditi novi most na Savi.

1 KOMENTAR

  1. Sve je to u redu,ali kada cemo imati bar polunormalan put-putic-autoput-brzu saobracajnicu(kako god se zove)preko Fruske gore?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime