EPA/ ALESSANDRO DI MARCO
Siniša Mihajlović

Srpski trener Siniša Mihajlović u najavi meča sa Specijom u kojoj njegov tim interesuje smao pobeda i ništa više, manje je govorio o tom duelu jer je fokus novinara bio na njegovoj budućnosti u klubu.

Konkretno, glavna tema razgovora sa predstavnicima medija bio je Mihin sastanak sa predsednikom kluba, kanadskim biznismenom Đuzepeom “Džoijem” Saputom, koji je uzgred i vlasnik MLS kluba Montreala.

Miha nije imao mnog toga konkretnog da kaže, jer tek treba da sedne i razgovara sa Saputom, kome je između redova prebacio što je duže od godinu dana odsutan iz kluba.

– Nema ga 14 meseci, tako da možemo razgovarati samo kada dođe. Tužno je za sve da ga nema toliko dugo, ali sam siguran da ima dobar razlog za to. U svakom slučaju, bolje ikad, nego nikad – kaže Siniša na temu budućeg razgovora sa prvim čovekom kluba.

Srpski trener smatra, i to otvoreno kaže, da je loše po klub što predsednika nema toliko dugo.

– Predsednik je referetna tačka i kada je odsutan, teže je nositi se sa svim stvarima u klubu – kaže Miha.

Na konkretno pitanje novinara “kakva mu je budućnost u klubu”, Siniša kaže:

– Moja budućnost je sutrašnja utakmica i to je sve. Stvorili smo toliko šansi protiv Rome i istrošili toliko energije da smo morali već do poluvremena da vodimo 1:0. Upozoravam na to da dobre igre nisu dovoljne, potrebna su nam tri boda da ih potvrdimo. Prema tome, sutra me ne interesuje kako ćemo igrati, samo želim pobedu.

Upravo je slaba realizacija razlog što je Bolonja prebacila Musu Baroua na poziciju centarfora iako je do sada isključivo igrao po krilu, iza napadača.

– Radimo na njemu kao napadaču, ali za sada je i dalje bolji kad je na krilu. U ovom momentu, ako je Rodrigo Palasio spreman, on je naš špic.

Bolonja je 11. na tabeli Serije A sa 34 boda, dva manje od Sampdorije, z dva vezana poraza u poslednja dva kola, od favorizovanih Rome i Intera (oba 0:1).

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime