Tanjug
Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, pokušavajući da pokaže da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu, iako se Srbija jasno odredila prema tom sukobu glasanjem za rezoluciju UN kojom se osuđuje rat.

“Srbija se jasno opredelila prema ratu u Ukrajini, a time što nismo uveli sankcije Rusiji, kao što je uradila čitava Evropa, pokazuje da vodi samostalnu i nezavisnu politiku. Umesto da poštuje našu odluku o neuvođenju sankcija, uprkos pritiscima sa kojima se suočavamo, Lavrov zloupotrebljava tu činjenicu predstavljajući je kao našu podršku ruskoj strani u sukobu, čime vrši dodatni pritisak na predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije. Iako govori o prijateljstvu dve države, ovakvim ponašanjem na delu pokazuje suprotno”, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je naglasila da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku isključivo u interesu svojih građana i građanki.

“Politika Vlade i predsednika su očuvanje mira i stabilnosti, regionalna saradnja i pristupanje EU. Sve što ne doprinosi ovim ciljevima, uključujući i ono što govori gospodin Aleksandar Vulin, nema veze sa ovom politikom”, zaključila je Mihajlović.

8 COMMENTS

  1. Ne to nije tačno
    Manje da ideš po stranim ambasadama
    Pogotovo zapadnih zemalja
    Znamo tvoje mišljenje
    Slava Rusiji🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Plavušice da ti nema Nato pakta sada bi radila u nekoj roštiljnici. Čim si ti školu učila kod Dodika , svi u RS-u znamo tvoje kvalitete i mogućnosti.

  3. Sta se sve moze kucati na “Vesti”. Neki cudni ljudi sa jos cudnijim izjavama. Srecom nisu u politiku.

  4. Zorana Mihailovic!
    Gospodji ministrici bi preporucio da ide na kurs da nauci: RAZILKU IZMEDJU FIKCIJ I PARADIGME: Ako uspe da diplomira na ovom kursu, tek onda ce shvatiti sta je na faksu ucila i koliko je do sad bila na krivom putu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here