Tanjug
Zorana Mihajlović

“Nisam pristajala da budem pion, to je možda razlog zašto smo danas ovde”, rekla je Zorana Mihajlović na oproštajnoj konferenciji za novinare kao ministarka rudarstva i energetike.

Ona je ocenila i da neće više biti drugačijeg “tona iz vlade” koji se do sada čuo. Novoj ministarki rudarstva i energetike poželela je sve najbolje i dodala da misli da ni njoj neće biti lako.

– Ni meni nije bilo lako, nisam pristajala da budem pion i to je možda razlog što smo danas ovde. Nemam razloga da žalim ni za čim, ja sam u Vladi 10 godina, iza mene stoje rezultati i stoji sve što smo zajednički radili – rekla je Mihajlović.

Upitana da li će ostati u SNS ona je rekla:

– Što se tiče SNS, danas je dan da se svedu računi i podvuče crta, ne da pričamo o tome O tome kako – sa ili bez SNS – ima vremena. Mislim da će i meni biti lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavanju SNS kao svoj džuboks za bogaćenje, kao što će i njima biti lakše da ne gledaju mene.

“Uvek ću se boriti za Srbiju na Zapadu, a ne na Istoku”

Mihajlović je naglasila da će svakako ostati u politici. “Želim da radim za svoju državu i narod, nikada iz toga neću izaći. Smatram da Srbiji jeste mesto u Evropi i EU i uvek ću se boriti da u ovim globalnim podelama Srbija bude na zapadu, a ne na istoku”.

Potvrdila je da je u nedelju razgovarala u četiri oka sa predsednikom i demantovala pisanje pojedinih medija kako je izgledao taj razgovor, dodajući da mu “neće mu biti lako, ali imaće jednu glavolbolju manje jer neće imati taj jedan drugačiji ton iz vlade”.

– Što se tiče bilo kakvih drugih funkcija – ne, nisam zainteresovana za to, ne želim da budem ni na jednoj od tih funkcija, ono čime se ja bavim je energetika – rekla je Mihajlović.

– Što se tiče priče o zapadu odnosno EU, predsednik vrlo dobro zna gde Srbija treba da ide i kakve odluke treba da donesemo i ne sumnjam u to uopšte – dodala je.

7 COMMENTS

  1. A najvise Srbija,tvoja bahatost i bezobrazluk a najvise tvoje pogresno vidjenje odakle snabdevati srbiju energentima ti je doslo glave, to se trebalo desiti godinama u nazad, neznam zasto su tvoje gluposti tolerisali??????

  2. Nemoj te tako sve u pravo vreme na pravom mestu ovo je sah igra ako znate sta je sah nekad mora biti i rokade

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here