Peking, London i Rio su iza mene, počev od 2008. kada sam sa 24 godine ostvario najveći uspeh, sedmo mesto na Olimpijskim igrama. Finale mi je glavni cilj u Tokiju, rekao je Tanjugu srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec.

– Sa Evropskog prvenstva sam se vratio sa dve srebrne medalje i to mi daje podstrek za nastavak sezone. Takođe, i dalje nešto ne štima u mojim redovima i na sitnicama moram da poradim kako bih u Tokiju bilo sve kako priželjkujem – rekao je Mikec.

Prvenstvo Evrope u Osijeku je bilo prvo takmičenje u svetu streljaštva posle 15 meseci pauze usled pandemije koronavirusa.

– Ovo se u istoriji čovečanstva nije desilo. Mi smo na Evropskom prvenstvu imali Indijce, Kineze, Pakistance i Irance koji su pucali van konkurencije jer nemaju gde da se pripremaju za Igre. I dalje se svi oporavljamo – kaže Mikec i dodaje da je psihološka spremnost najvažnija:

– Uz moj tim sam lakše prebrodio težak period koji je iza nas i spreman sam za nedaće. Nema kukanja i alibija. Rad je najvažniji i iz svake situacije moraš izvući nešto pozitivno. Najvažnije je iz ove situacije izaći što jači. Reči treba pretvoriti u dela.

Od 22. juna do sedmog jula, Mikec će učestvovati na Svetskom kupu u Osijeku, koji će mu biti svojevrsna priprema za predstojeće Igre koje su na programu od od 23. jula do osmog avgusta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here