EPA/Sedat Suna
Milan Mačvan

Milan Mačvan objavio je u ponedeljak da završava košarkašku karijeru u 31. godini. Želja mu je da ostane u košarci, ali kako je rekao, ne kao trener.

Vest da će Milan Mačvan postati sportski direktor Virtusa iz Bolonje preneo je Emilijano Karčija, saradnik košarkaškog portala Sportando, ali je klub iz Bolonje brzo demantovao ove navode.

Doneo sam tešku odluku posle racionalnog razmišljanja, najviše na fizičkom planu. Dosta teško doneti odluku ali sam miran i spokojan. Nisam želeo da završim karijeru kao povređen igrač već da pokušam da je završim kako sam i krenuo – kao pobednik i šampion – rekao je Mačvan.

Mačvan je istakao da bi voleo da ostane u košarci, a poslednjih nedelja su se navijači Partizana nadali njegovom novom povratku.

– Povratak u Partizan nije isključen, ali u nekom drugom vidu. Verujem da će mnogi biti razočarani i da će se osetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto odsto, ako ne mogu da uživam, a ne mogu zbog svojih kolena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja – rekao je Mačvan.

Tridesetogodišnji krilni košarkaš je u Partizanu bio u sezoni 2011/12 kao pozajmljen igrač Makabija iz Tel Aviva i u sezoni 2014/15. Sa crno-belima je 2012. osvojio prvenstvo i Kup Srbije, dok je 2015. bio MVP plej-ofa.

Mačvan je prošlu sezonu proveo u japanskom Alvark Tokiju kod trenera Luke Pavićevića, ali gotovo je izvesno da japanski tim nije opcija. U karijeri je igrao još za FMP, Hemofarm, Galatasaraj, Emporio Armani i Bajern iz Minhena.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrne medelje na Olimpijskim igrama 2016. i Evropskim prvenstvima 2009. i 2017.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here