Tanjug/AP
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da ne može da bude prijatelj sa svakim i da, ako sa nekim, a to je unitaristička klika iz Sarajeva, koji se predstavljaju za domoljubi, treba biti u sukobu, on će, kaže, biti u sukobu sa njima.

Zbog toga, dodao je, neće moći razdragano da šeta Baščaršijom, ali će, ističe, preživeti bez toga.

– Dodik ih provocira, zato što mu gaze po prstima celo vreme. Razumem ga, ne podstičem to ponašanje, kažem mu: ”Daj, iskuliraj se’ – rekao je Milanović nakon prisustva na obeležavanju godišnjice od osnivanja Hrvatske vojne akademije “Dr Franjo Tuđman” u Zagrebu.

Na pitanje da li misli da hrvatskom narodu u BiH pomažu njegove izjave, Milanović je rekao da pomažu i da bi inače bili izloženi stihiji.

– Vlada ignoriše svoj posao i ono što im je na raspolaganju, a to su sve diplomatske mere za zaštitu državnih interesa, a to je hrvatski narod u BiH – rekao je Milanović.

Istakao je da BiH bez Hrvata ne postoji.

– Najmalobrojniji su, ali oni su jezičac na vagi za opstanak države. Ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, moralnih kamatara ne voli, onda super – rekao je Milanović.

Smatra da premijer Andrej Plenković nije pogrešio što je otišao u Sarajevo, ali je pogrešio, kaže, što nije iskoristio instrument koji Hrvatska ima u Briselu, a to je, ističe, blokada.

Upitan o susretu s premijerom Andrejem Plenkovićem ranije danas u Hrvatskoj narodnoj banci, Milanović je rekao da su se sreli ali da “on nije progovorio ni reč”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here