EPA/Christian Bruna
Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovo je prozvao Vladu Hrvatske na čijem je čelu Andrej Plenković zbog politike prema Bosni i Hercegovini ocenivši je izdajničkom i upitao se zašto se HDZ ne bavi situacijom u BiH i lažnim kandidatima.

Milanović je rekao da u BiH vlada hipertenzija i povišeni krvni pritisak.

– Sad gledamo kako stranke, koje su bošnjačke, več kandiduju kandidate, imamo imena i prezimena, ali time se naravno ne bavimo – upozorio je Milanović.

Izbori u BiH biće održani 2. oktobra, a rok za podnošenje lista sa imenima kandidata istekao je u ponedeljak.

– Alijina stranka ima Hrvate za Dom naroda. Kako se to zove? Let iznad kukavičjeg gnezda – rekao je hrvatski predsednik i tražio da mu neko objasni – šta rade Hrvati kao kandidati SDA na listama.

Nemački Bundestag bi tokom jula trebalo da izglasa posebnu rezoluciju kojom bi odredio poziciju Nemačke prema BiH, na šta se osvrnuo i Milanović.

– Neko ko je nemački socijaldemokrata, ko je Bošnjak, radi na nacrtu deklaracije koja samo što nije prošla i gde se BiH zaziva kao građanska država, da se potaraca sve što ima neki nacionalni predznak – rekao je Milanović i dodao da se boji nemačkih vizija.

– Majke mi, jedino su ruske opasnije – dodao je on.

2 COMMENTS

  1. Pošto su oni (EU) dali nezavisnost Kosovu onda bi trebali da priznaju RS kao nezavisnom. To je samo logično, nemoze jednom ovako a jednom onako

  2. Milanoviću, što se uzbudjuješ oko toga šta će reći Nemački parlament??? Pa vidiš da je Nemačka prezadužena, a velikom brzinom ekonomski propada…Nego izbori se ti za hrvatske kantone, pa polako putem kojim ide Republika Srpska…nema nam druge

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here