Tanjug/AP
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je, komentarišući rat u Ukrajini, da Srbija i Rusija nisu isto i dodao da je Kosovo uzeto i anektirano od Srbije.

– Srbija i Rusija nisu isto. To je nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kak’ se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego celog koncepta – rekao je Milanović.

Komentarisao je i „mržnju“ Ukrajinaca prema Rusima:

– Ukrajinci patološki mrze Ruse, to je činjenica. Hrvati nisu toliko mrzeli Srbe, koliko ovi tamo mrze Ruse – dodao je.

Navodi da je Rusija mračna zemlja. “Crno je mračno, to nije dobro. Ali, ona ima nešto što vidi kao svoj interes, a mi idemo u sukob s njom. Znate ko se ponaša tako? Onaj ko plaća tuđim novcem”, rekao je.

– Pitanje je koliko ćemo Ukrajini pomagati. Ovo nije pomoć, ovo je mrcvarenje. Trebalo ih je naterati za pregovarački sto. Treba da pogine 300.000 Ukrajinaca. Srce me boli dok to gledam. Radi se o tome da oni koji ih na to teraju gledaju to iz gradova koji ne ratuju. Oni znaju da su na sigurnom, njihovi gradovi neće goreti – istakao je Milanović.

Kaže i da Krim više nikada neće biti Ukrajina.

– Ovo je dovođenje u pitanje celog koncepta, u kojem neko misli da ima pravo. Tako i Krim – Krim više nikada neće biti Ukrajina. To govore vodeći nemački generali – rekao je Milanović i dodao da tamo ginu hiljade ljudi.

– Ulazimo sve dublje u sukob sa supersilom. Znate kako oni na kraju gube rat? Tako da na kraju koriste nuklearno oružje – kazao je predsednik Hrvatske i dodao da pokušava da otvori oči drugima jer “srljamo u rat sa supersilom”.

16 COMMENTS

  1. Капа доле и наклон до пода. Изрекао си своје мишљење, потпуно свестан да ћеш имати проблема због тога.

  2. Gospodine Milanovicu, vi i Gospodin Orban ste jedini pametni politicari.
    Treba vam dodeliti ORDEN za takvo hrabro izjasnjavanje. U ovim ludim ” Demokratskim” vremenima
    se nista vise ne sme reci. BRAVO za Vas

    Veliki pozdrav MILOS

  3. Nije ovo prvi put da je Milanovic jednostavno i korektno samo izgovorio istinu. Ostali Hrvati imaju sta nauciti od njega.

  4. Svaka Cast gospodinu Milovanovicu
    Jedino On ima Hrabrosti da iznase I kaze Prave cinjenice I Kako realno. stvari stoje! Nine mu Prvi Put
    Pored ok 300 000 pogunulih Ukrajinaca , Ukrajina je vracena 100 Godina inazad, unishtene fabrike, putevi , zgrade, kuce…..!
    Zashto?
    Interesi Amerike I NATO, moraju prodavati Oruzje, I Orudja I koristiti prirodna bogatstva Ukrajine (Titanijum, Litijum, zitarice) za badava
    A samo he trebalo da Veliki Zelenski kaze “Ukrajina je Neutralna I never biti clanica NATO!

  5. Svaka Cast Milovanovicu!
    Ima Hrabrosti da kaze Istinu I nije mu Prvi Put
    Uvek je realistic an
    Pozdrav za Milovanovica

  6. Apsolutno situacija u svetu videna onakvom kakva jeste.Amerika u celom svetu ima nacionalne interese ,dok u isto vreme osporava svakoj zemlji pravo na vladtite interrese na vlastitoj teritoriji.Nato je teroristicka americka vojna sila koja je unistila : Irak,libiju,Siriju, Avganistan ,otela Kosovo od Srbije ,a sada unistava Ukrainu i celu Evropu. Konacno i napokon da neko osim Orbana ima hrabrosti da kaze ko je Amerika i cemu sluzi Nato.Bravo Milsnovicu! Ostani dosledan svojim izjavama.

  7. Kosovo se ne sme dati, pa makar nas Srba ostalo da možemo stati pod jednu dobru Šljivu. A ostaće nas više, ne boj te se braćo Srbi ostaće nas da možemo stati pod dve velike Šljive. Ne mogu nas nenormalne da pobede i istrebe normalni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here