EPA/Georgi Licovski
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovo je danas da ostaje pri stavu da će sastavljati novu Vladu Hrvatske nakon parlamentarnih izbora, 17. aprila i istakao da je “smrtno ozbiljan” kada to kaže.

– Zemlja je u čudnom stanju, ona je na autopilotu. Program HDZ-a je pisan kao da ga je pisala veštačka inteligencija, ali sa fabričkim postavkama na 90 IQ – rekao je Milanović.

Milanović se osvrnuo i na aktualno stanje u politici i istorijska zbivanja povezao s funkcionisanjem Ustavnog suda danas. Poslao je i poruku da želi aktivniju ulogu Hrvatske i u Evropskoj uniji, te zalaganje za hrvatske interese…

– Kad govorim o Hrvatskoj, gledam pre svega Hrvatsku. Neko će reći da je to sebično, a ja ću reći – kome krivo, kome pravo. Tako je, drukčije ne ide, posebno ako si mala nacija u Evropi, koja je megastruktura i koja ima tendenciju da postane superdržava. E, tu želim više žara, duha, pronicljivosti od nas, građana Hrvatske na način na koji se Istra bori za svoje interese – poručio je Milanović.

Dodao je da još čeka da hrvatska izvršna vlast u Briselu za nešto kaže – nama to ne odgovara.

– Pa nije baš moguće da već sedam godina iz Evropske komisije, iz parlamenta dolaze isključivo stvari koje Hrvatskoj odgovaraju. Ne znači da se treba dići na oružje, ali treba braniti svoje i biti svestan što je to tvoje – rekao je Milanović i dodao:

“Stvari za nas stoje dobro. Evropa je naš dom, ali Evropa nije superdržava i mi Evropi pripadamo onoliko koliko odlučimo da pripadamo”, preneli su hrvatski mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here