youtube/ FRANCE 24 English
Zoran Milanović

Predsednik Zoran Milanović kritikovao je danas rad Štaba za civilnu zaštitu, istakavši da Hrvatska ima 2.000 mrtvih na milion stanovnika po čemu je u vrhu lestvice, dok Nemačka ima 1.000 mrtvih, a Švedska 1.400.

– Da sam ja sastavljao Štab, osim ministra zdravlja niko drugi ne bi bio član stranke. Videli smo puno puta da je Štab donosio odluke sinhronizovane sa vrhom stranke (HDZ), rekao je Milanović i dodao da je to moglo da vidi svako dete.

Govoreći o imunizaciji, Milanović je rekao da je to preduslov za normalan život.

– Ko je vakcinisan on je i zaštićen, ali dok god ima onih koji nisu, virus ima ring u kojem pleše – rekao je.

Odgovarajući na pitanje o nekoj vrsti pritiska koji se vrši na one koji nisu vakcinisani da to učine, Milanović je rekao:

– Država vas može poslati u rat. Dati vam pušku i tražiti da ubijate ljude. To je puno gora stvar od vakcine. To je puno veća žrtva i mnoge države, pa i Hrvatska, prema Ustavu imaju to pravo – kazao je hrvatski predsednik.

Dodao je da u poređenju s tim vakcina koja štiti pojedinca i zajednicu je, kaže, sitna stvar. “Ali nažalost danas su svi eksperti, stručnjaci, doktor Google i tako. Ja samo mogu pozvati sve da se vakcinišu”, rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here