EPA/Antonio Bat
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

“Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti”. Ovako je izbore u BiH komentarisao Zoran Milanović, predsednik Hrvatske.

– HDZ nije jednako hrvatski narod – dodao je Milanović.

On je istakao da je HDZ dobro prošao u kantonima gde žive Hrvati.

– Opet je izabran Komšić, godinu dana pokušavam vikati o ovoj temi. Uspeš, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginalizuju, uporno se ne sprovodi odluka Ustavnog suda – odluka Ljubić – nastavio je Milanović, javljaju zagrebački mediji.

Kaže da, “ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude”.

– Šta je napravio Šmit? On je zadnjeg dana doneo neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigde u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića. Igrao je neke podzemne, štakorske igrice – rekao je Milanović.

Istakao je da je ovo katastrofa za hrvatsku spoljnu politiku.

– Hrvatska je ovo mogla rešiti, delovanje pre svega Plenkovićeve vlade. HDZ je prikupio orahe, zimnicu, fermentisano voće, to će trajati neko vreme – kazao je Milanović.

Dodao je da će u sledeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.

O Komšiću, Izetbegoviću i Bećiroviću

Osvrnuo se i na Željka Komšića, navodeći da on ne smie da dođe u mesta gde žive Hrvati, a čestitao je Denisu Bećiroviću i Željki Cvijanović koji su ušli u Predsedništvo BiH.

Što se tiče Mostove inicijative da se Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, Milanović kaže da se slaže s tim.

– Pre 10 godina sam kao relativno blizak Komšiću i na čijim skupovima sam držao zapaljive govore, nagovarao Lagumdžiju da se on kandiduje, ali se nije usudio jer se bojao poraza – rekao je Milanović.

Dodao je da se Bećirović nije bojao jednog poraza, a drugi put je pobedio.

– Bećirović je uspeo da pobedi tog pokvarenog, prevrtljivog i sve u svemu jednog lošeg tipa, tog Bakira Izetbegovića – zaključio je Milanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here