Hrvatski predsednik Zoran Milanović danas je u Varaždinu, reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da Milanović “spada u gluplje hrvatske političare”, odgovorio da on nema “svoje galamdžije i bukače” koji će, kaže, na “sva usta” izvređati srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

– Ja ću neke stvari koje nisu prijatne reći svojim rečima, iz svojih usta. Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji? – rekao je Milanović.

On je kazao da je ranije upotrebio izraz “ratni huškač”, ali ne i “četnik” i da je to nešto gde on povlači granicu.

– I reći ću da je neko 90-ih godina bio ratni huškac, pa ponosan je na to, međutim nikome nisam rekao da je četnik. Oko takvih stvari ipak povlačim jednu crtu, ne idem preko toga – izjavio je Milanović.

Kaže da će njegova izjava da je on predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj biti “potpuno ili donekle suvišne” kad Hrvati budu sami mogli da biraju svog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

– Teška je situacija u kojoj ja moram reći da sam predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj, a imaju pravo glasa jer su hrvatski državljani. I ne samo Hrvati, ima u BiH i Bošnjaka i Srba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Možda glasaju, možda ne glasaju. Dakle, kada Hrvatima bude omogućeno da kao i druga dva konstitutivna naroda sami biraju svog predstavnika ili predstavnicu u Sarajevu, onda će i te moje reči biti potpuno ili donekle suvišne – rekao je hrvatski predsednik.

3 COMMENTS

  1. Imaš pravo samo se pitam da li su Ovi koji te biraju još gluplji od tebe.Ti i Plenković ste samo opsjednuti kao i Djukanovic Vucicem.Zato što ništa ne radite u svojoj Zemlji samo tracarite i pravite smicalice.Zar u Hrvatskoj nema školovanih i pametnih Ljudi nego su spali na Vas dvojicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here