EPA/Martial Trezzini
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je na svečanom ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u operaciju NATO Kfora na Kosovo.

On je tom prilikom istakao da ne postoje izgledi da će Srbija uskoro priznati Kosovo.

Na zvaničnom sajtu hrvatskog predsedništva objavljeno je da je predsednik Milanović na ispraćaju u kasarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji poručio pripadnicima hrvatskog kontingenta da su profesionalci koji će svoj zadatak obavljati profesionalno i kvalitetno.

– Kosovo je međunarodno priznata država. Srbija to ne prihvata, a kako stvari stoje, skoro i neće. Ali mi se u tu politiku ne mešamo više nego pre mnogo godina, kada smo priznali Kosovo. Ne da naškodim Srbiji, jer tako ne doživljavam ni spoljnu politiku ni hrvatsko ponašanje u svetu, već da nagradim Kosovo za sve što je prošlo – rekao je Milanović.

Milanović je kazao da se nada da će uskoro u manjem i simboličnom broju biti prisutni u misiji Eufora u Bosni i Hercegovini, od koje se, kako je kazao, drže na distanci, ocenivši to neprihvatljivim i iritantnim nakon dvadeset pet godina.

– Do sada nismo razmišljali o tome, ali sam sebi postavio zadatak da to razjasnim i odgovorim onima koji o tome odlučuju – zašto nijedan hrvatski štabni oficir ne može biti u toj misiji. Dok ne dobijem odgovor na to pitanje, neću prestati da ga ponavljam – rekao je Milanović.

5 COMMENTS

  1. Gospodine Milanovicu posle svega sto ste uradili Srbima korektno bi bilo da kazes da je NATO oteo od Srbije njeno parce zemlj i da KiM nije niekva priznata drzava.To su je priznale NATO drzave znaci samo je priznaju okupatori NATO n drzave,Bilo bi za vas malo iskuppljenje da postujete medjunarodno pravo i da kazete Hrvatska ne priznaje laznu samozvanu drzavu KiM

  2. Rodoljube, Ne lupetaj bez veze!Sto ja uvek Kazem Istinu treba u oci gledati i Demokratski misliti i ne lagati!

  3. Kosovo nije medjunarodno priznata država (ne priznaje je 100 zemalja u kojima živi tri četvrtine stanovništva planete Zemlje), pa nije u UN, a rezolucija 1244 je još uvek važeća. To je privremeno okupirana teritorija Srbije od strane NATO! Šta traže Hrvati na srpskoj zemlji??? Da li Hrvati žele da okupiraju celu Srbiju kada NATO krene iz Makedonije, Bugarske i Rumunije??? Možda da se informišete o tome kako su prošli okupatori Srbije u I i II svetskom ratu…odustanite od pritisaka na Srbiju i ostavite nas na miru – najbolje i za vas i za nas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here