Tanjug/AP
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović oštro je danas odgovorio na pretnje švedskog evroposlanika Čarli Vajmersa, da veto može biti obostran, nazvao ga “zatucanim islamofobom” i fašistom” i poručio da “može da nosi te prljave pare”.

Vajmers je, naime, nakon Milanovićevog insistiranja da Hrvatska treba da blokira ulazak Švedske i Finske u NATO, dok BiH ne promeni Izborni zakon, poručio na Tviteru da veta mogu biti dvosmerna i da dve zemlje u evropski budžet uplaćuju milijarde, a Hrvatska iz njega prima milijarde.

“Isto važi i za NextGenerationEU, kao i druge fondove…”, napisao je švedski evroposlanik.

– To je fašista, zadnji ološ, neka nosi te prljave novce. On će da preti Hrvatskoj – rekao je Milanović danas u Zaboku, gde je prisustvovao Danu Grada.

Dodao je da je Turska ta koja se sluša i da Hrvatske nema jer je, kako je naveo, predstavljaju “bedne bube”.

Podsetio je da su za Hrvatsku ginuli mladići iz BiH i upitao da li to znači da im sada treba okrenuti leđa.

– Da li je to katolički – upitao je šef hrvatske države u razgovoru s novinarima, koji je zagrebačka N1 tv. prenosila uživo.

Ocenio je da je Hrvatska u situaciji u kakvoj nikada nije bila i da bi ambasador Hrvatske u NATO po svemu trebalo da bude neutralan po pitanju članstva Švedske i Finske.

– Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u penziju, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa od mene. Ne sme se nikome zameriti. Šta će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament – kazao je Milanović.

– Fućkaš njih i njihov novac, to su ocene – rekao je Milanović o pretnji švedskog evroparlamentarca da mogu uložiti veto u novac koju Hrvatska dobija iz EU.

4 COMMENTS

  1. Konacno da se cuje glas razuma iz NDH.Milanovic je konacno shvatio da u EU vlada nacizam i jednoumlje i da je NATO isto sto i treci rajh.Bravo Zorane bivsi Srbine.

  2. svaka ti je na mestu ko u NJegoša neka si im rekao, da mogu i ja bi im isto rekao možda još gore jer to i zaslužuju

  3. Drago mije da se i jedan glas iz Hrvatske čuje, neutralnost i pamet će nakraju prevladati.
    Dosta su nas zavađali godinama ali Srbi i Hrvati moraju da se pomire ili ih neće biti.
    Niko nam nemože biti bliži u nevolji a ona će doć.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here