EPA/Martial Trezzini
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Ludbregu da Hrvati već 30 godina slušaju da u Hrvatskoj marširaju ustaše i lekcije i pametovanje da smo, kako je kazao, “desničari” i “crnjaci”.

– Nemojmo zaboraviti, ima dosta porodica koje su u ratu bile na drugoj strani, koje su se napatile i čiji su članovi ubijeni. Ulaziti u opravdanja toga danas više nema smisla – rekao je hrvatski predsednik.

Dodao je da se Hrvatska kao društvo uveliko promenila, da su Hrvati uspeli da se pomire i nastave da žive normalno.

“Kada danas vidim da kanadski parlament ovacijama ustaje i tapše 95-godišnjem pripadniku SS divizije iz Ukrajine, onda se ne pitam ‘jesu li vam vrane mozak popile sada’, nego šta je sve taj dragi momak i gospodin radio u toj državi poslednjih 50 godina. Slobodno šetao? Kako je uopšte završio tamo? Hiljade takvih pripadnika najokorelije, najmračnije, najokrutnije zločinačke organizacije našlo je utočište na zapadu. Za njih su ustaše, neka se niko ne uvredi, ‘kavaljeri'”, naveo je Milanović, preneo je hrvatski portal Index.

Pred tim se, ističe, zatvaraju oči, da bi se obračunavalo na globalnoj strani, a sve vezano za rat u Ukrajini koju je Rusija napala, za šta niko ne traži opravdanje jer opravdanja nema.

– Ali pokušati zamaskirati, revitalizacijom i opravdanjem najcrnjih zločina, najokrutnijih ubica, to moderan zapadni svet za mene nije i imaću uvek dovoljno petlje i hrabrosti da se tome uvek suprodstavim – poručio je Milanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here