EPA/Tolga Bozoglu
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović sa suprugom

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da Srbija ne može da pretenduje na članstvo u Evropskoj uniji uz odnos koji ima prema Rusiji.

Iako je taj odnos legitiman, on ne doprinosi ulasku u EU, i Srbija o tome treba da donese odluku, rekao je hrvatski predsednik.

– Srbija u isto vreme mora znati da dok god misli da diže optužnice protiv naših generala i brigadira u penziji zbog događaja na teritoriji treće zemlje, neće imati našu podršku i mi to ne možemo tolerisati. To je minumum poverenja u odnosima. Zapad čeka i otvoren je –  kazao je Milanović u Vukovaru, na skupu povodom 25. godišnjice završetka reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Izrazio je žaljenje što na skupu nema političkih predstavnika Srba jer je za bilo kakav odnos potrebno dvoje, pozvavši ih da poštuju hrvatsku državu i ne govore da je vojno-policijska operacija “Oluja” bila etničko čišćenje.

2 COMMENTS

  1. Ma nema problema kazite nam Milanovicu sta jos treba pa da vam budemo dobre komsije
    Samo izrazite zelje i mi cema vam ih ispuniti
    Da se ne druzimo sa Rusima i to vam je reseno, da vam ne optuzujemo penzionirane oficire i generale za ratne zlocine, ma nema problema sve za vas
    DA LI SI TI COVECE NORMALAN
    PA TAKVE SALJU NA OBAVEZNO LECENJE KADA U JAVNOSTI OVAKVE GLUPOSTI IZGOVORE

  2. Milanovicu kad Srbija bude u EU tad EU moze da donosi odluke o Srbiji a dotle to je nas problem zivela nezavisna i Slobodna Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here