youtube/ FRANCE 24 English
Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da se masakr u Srebrenici dogodio i da ga više ne treba dokazivati, ali da za njega nije i ne može biti kriv ceo srpski narod.

Milanović je rekao da se masakr u Srebrenici dogodio pre samo 25 godina i naglasio da je u istoriji moderne Evrope, a pogotovo jedne države i naroda, bošnjačkog naroda u Bosni i Hercegovini, tako tragičan događaj zato još uvek bolna rana i ispit ljudskosti.

– Zbog budućnosti, ali i sadašnjosti, važno je kazati i prihvatiti kako za genocid nije i ne može biti kriv ceo srpski narod, veći deo naroda i uopšteno uključivati narod kao kategoriju u tu vrstu odgovornosti – kazao je Milanović povodom obeležavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

Važno je, istakao je Milanović, isto tako reći da svi krivci, “pravi krivci, najveći krivci”, do danas nisu kažnjeni.

– Žrtva Srebrenice mora biti jedna od ključnih i dobro naučenih lekcija evropske humanosti, verodostojnosti i iskrenosti – poručio je hrvatski predsednik.

9 COMMENTS

  1. Kad Seselj kaze desio se veliki zlocin onda je to nesto vise i od genocida…nedaj boze nikome sta se tamo desilo

  2. Ovu izjavu Milanovaća mogu samo podržati samo ne treba zaboraviti
    da u svakom dvorištu ima po nešto
    da se počisti.

  3. Desio se zlocin,pitali ikad neko sta je sledilo da se to desi sta su ti danas toliko fini muslimani radili do te 95te godina hajde malo pohvalite sami sebe da vas cujem .
    Budite sretni sto vas je ostalo toliko kako ste se vi ponasali uz pomoc vaseg alje

    • To je upravo problem jer se sve zrtve Srebrenice pripisuje 10 i 11 jula 95 bez obzira da li su neke stradale 92-3-4 -vrte.Sada imamo virus koronu mnogi koji danas umiru vezu se za koronu.

  4. Ilic a sta je tek bilo za vrijeme Muse Keseđije ajooooj. U kojem si ti stoljecu? Kakve veze ima Srebrenica sa Jasenovcon?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here