EPA/Filip Singer
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Pojačane aktivnosti bivše hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović pojačale su i nagađanja da je ona zainteresovana za novo osvajanje Pantovčaka, piše danas zagrebački Večernji list i konstatuje da to ne bi odgovaralo aktuelnom šefu države Zoranu Milanoviću.

Nagađanja o zainteresovanosti Grabar Kitarović za još jedan mandat na čelu hrvatske države dobile su na zamahu prošle sedmice kada se pojavila na sastanku Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju zajedno sa premijerom i šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Iako je premijer istog dana rekao da ponovna kandidatura Kolinda Grabar-Kitarović u HDZ-u “nije tema”, teško je, piše list, ne primetiti da ona poslednjih meseci i rado “koketira” s javnošću, da je pojačala svoju prisutnost na društvenim mrežama, ali i da je ponovo u prvim redovima na važnim događanjima tik uz Plenkovića.

Analitičari se slažu da Milanoviću ne bi odgovaralo da se ponovo nađe u predsedničkoj trci sa Grabar Kitarović.

Dražen Lalić smatra da bi desničari lakše glasali za Grabar-Kitarović nego levičari za Milanovića, dok Ankica Mamić ističe da bivša predsednica ne bi trebalo da se kandiduje.

2 COMMENTS

  1. Neznam dali bih mu odgovarala kao protivnica Seseljova Kolindrica.Naucila je ona nesto od Seselja.Bice tvrd orah za sve protivnike.Financiski koreni su ostali ,zavisi sta ce ona njima obecati kao dug.Narod svakako nigde nema sta da kaze

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here