Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je njegova pozicija po pitanju “genocida u Srebrenici” vrlo jasna, kao i da osuđuje sve zločine koji su se dogodili i u Jasenovcu, Pivi, Velici, te ponovio da je kosovska nezavisnost za njega nesporna činjenica.

– Međunarodni sud je bio vrlo jasan i doneo odluku kad je u pitanju Srebrenica… Vrlo je važno da je Međunarodni sud negde individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, doneo rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška – rekao je Milatović u intervjuu za Aldžaziru Balkans koji će biti emitovan večeras.

Milatović je kazao da je reč o prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici…

– To su sve stvari koje jasno osuđujem – kazao je Milatović u najavi za večerašnji intervju.

Milatović je ponovio da je za njega kosovska nezavisnost nesporna činjenica i da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

16 COMMENTS

  1. Ovaj je Milova marioneta nametnuta od DPS prozapadni covek e moji Srbi nema vama buducnosti u CG. A,ti Vucko hrani opet kucice dabi nas kasnije izujedali.

  2. Postovani gospodine Milatovicu kakve su ovo reci, polako sa Kosovom, polako sa Srebrenicom i svim ostalim
    Vidim da vas gasiraju neke sile da pokazete zube Srbiji
    Mi smo braca bez presedana
    Ono sto je Vas predhodnik uradio stetu Srbiji Vi morate ispraviti
    Nemojte putem gde je Milo gazio toliko puta jer nista dobro nije doneo ni Vama a ni Srbiji
    Postovanje za Vas

  3. @SoneV@ Da smo braca ziveli bi u zajednickoj drzavi,da smo braca zar bi bilo ovakvih izjava?Zaboravite tu crnogorsku parolu o braci i dva oka u glavi.Takve price izmisljaju beogradski Crnogorci radi boljih radnih mesta i polozaja.Crnogorci imaju svoju drzavu,prznali Kosovo,izglasali rezoluciju o Srebrenici,sta vise ocekivati od njih.Mozda bi trebali da idemo u njihovom kamenjaru da letujemo i finasiramo da nas jos vise pljuju?

  4. Samo Rusi da mu provalle frekfenciju, pa da isključe američki daljinac, kojim upravljaju ovim lutkom.

  5. Pola Crne Gire zivi i vlada Srbijom a da se niko u Beogradu ne buni na ovakve izjave.Svi oni su zbog interesa veliki Srbi a podrzavali Mila ali i ovog novog srbomrsca,i foliranta.Zasto Srbija ne zauzne cvrci stav prema Crnoj Gori i tretira je kao sve druge drzave i te i njihove gradjane isto,jer su stranci ?

  6. Vreme je da se napravi račun VUČIĆU!!!
    Crnogorci nisu naša braća nipočemu! Sigurno je da su nam Grci i Bugari daleko veći prijatelji.
    Crnogorci su uvek bili paraziti koji su živeli na račun drugih.
    Sve Crnogorce koji su u Srbiji poslati u “njihovu” a Crnogorce koji se osećaju SRBIMA dobro došli.

  7. Kakva je VAŠA pozicija u odnosu na genocid Srba u Hrvatskoj i na Kosovu,da li je isto tako stamena kao što je crnogorski krš,ili se pretvorila u neki beli prah.Srećno VAM bilo,bratski narode,samo napred.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here