Instagram Printscreen

Poput mnogih ovogodišnjih učesnika „Beogradskog proleća” koji će se učešćem na festivalu upisati u istoriju ove prestižne manifestacije – od 29. aprila i glumci Milena Vasić i Srđan Timarov biće „ubeleženi” na tu prestižnu listu.

Njih dvoje će biti na glamuroznom, laskavom ali i odgovornom voditeljskom zadatku koji su tokom decenija trajanja festivala uspešno sprovodili Mića Orlović, Dunja Lango, Ljiljana Marković, Petar Slovenski, Dejan Đurović, Dušanka Kalanj, Željko Stefanović, Vesna Ilić, Dragana Katić, Nina Mudrinić i mnogi drugi poput legendarnih umetnika kao što su Minja Subota, Daliborka Stojšić, Mira Stupica, Mira Banjac…

Sedam dana pred događaj, ovo dvoje vrsnih i dokazanih umetnika nije krilo radost i uzbuđenje zbog poverenja koje im je ukazano, ali ni zbog toga što oboje inače vole i izuzetno cene ovaj festival.

– Velika mi je čast što ću biti u voditeljskoj ulozi na Festivalu Beogradsko proleće. Mnogo sam srećna što se taj festival vraća, on je obeležio i moje detinjstvo, a mnogima od nas je sinonim za neko nostalgično i lepše vreme. Čast mi je što sam na mestu velikana tadašnje Televizije Beograd ali i nekih izuzetnih umetnika, mojih kolega koji su bili voditelji ove manifestacije – rekla je Milena Vasić.

Milenin partner sa kojim će deliti scenu 61. Beogradskog proleća u Kombank dvorani, Srđan Timarov, poverava da je takođe bio počastvovan pozivom, ali da ga je pre svega obradovala vest da je obnovljen ovaj prestižan festival koji je poznat po tome što na njemu učestvuju isključivo vrhunski umetnici.

– Radujem se što je Beogradsko proleće obnovljeno, konačno ponovo jedan festival na kome će nastupiti oni koji ozbiljno pevaju i koji poseduju rafinman, koji podrazumeva izuzetan kvalitet i visok umetnički nivo, baš onakav kakav je krasio i Televiziju i festival Beogradsko proleće u vreme kada sam ja odrastao. Radujem se izuzetno što je moja partnerka baš Milena Vasić i sviđa mi se što je odluka pala da glumci budu voditelji. Takođe, važno mi je što učestvujem u nečemu što ću i lično moći da podržim, a to nešto je važno za našu kulturu i umetnost, dostojanstveno i vredno – rekao je Srđan Timarov.

Festival Beogradsko proleće biće održan u petak 29. aprila u Kombank dvorani, nekadašnjem Domu sindikata, gde je sve i započelo 1961. godine. Kao i tada, tako će i ovoga puta sve izvođače na sceni pratiti vrhunski muzičari Revijskog orkestra Muzičke produkcije RTS-a.

Ovogodišnje izdanje festivala predstaviće osamnaest takmičarskih pesama, koje će uživo premijerno izvesti regionalni umetnici Toni Cetinski, Željko Vasić, Lado Leskovar, Jasna Gospić, Filip Žmaher, Boris Režak, Mirza Selimović, Davor Jovanović, Bojana Stamenov i Marko Tolja, Kristijan Rahimovski, Maja Sar, Dejan Najdanović Najda, Bojan Marović, Lukijan Ivanović, Igor Simić, Saška Janković Janks, Angelina i Boris Pingović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here