Srpska tekvondistkinja Milica Mandić završiće karijeru posle Olimpijskih igara u Tokiju.

Osvajačica zlata iz Londona 2012, morala je zbog otkazivanja OI ove godine da plan o povlačenju pomeri za sledeću, jer će Tokio zbog korona virusa biti održan 2021.

– Kako je napredovalo širenje cele ove situacije bila sam svesna da je to jedna od opcija. Znam da je doneta prava odluka u ovom momentu. Zdravlje je na prvom mestu i ne treba ga ugroziti ni po koju cenu. Ali znajući sve to teško mi je pala odluka. Ove godine je trebalo da završim karijeru posle Olimpijskih Igara. Sada se sve pomera, i još mi treba vremena da procesuiram ove događaje – kaže Milica u razgovoru nastalom u partnerstvu sa Vizom.

Mandićeva dodaje da je najbitnije u ovom trenutku da joj je porodica dobro, a ističe da trening ovih dana posebno ceni i da je za potrebe treninga u kući napravila mini-teretanu.

– Ne mogu da kažem da sam izgubila nešto. OI su samo odložene za godinu dana, a samim tim je pomeren kraj moje karijere. Trudim se da izvlačim najbolje iz ove situacije i da radim na sebi što više u ovim momentima – napomenula je Milica Mandić.

Čuje se i sa ostalim tekvondistima u toku dana i kako kaže, svima izolacija pada čudno jer su navikli na kretanje i stalna putovanja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime