youtube/ Sputnjik Srbija
Bivši diplomata Zoran Milivojević

Najnoviji primer Gane, koja je odustala od priznanja nezavisnosti Kosova, pokazuje da politika osporavanja kosovske državnosti ima smisla i da su argumenti u prilog tog osporavanja validni, izjavio je za Kosovo Onlajn bivši diplomata Zoran Milivojević.

„To pokazuje da su se stvari i na globalnom, ali i na međunarodnom planu u celini, kada je reč o postojanju međunarodnog prava i nekih standarda i normi, promenile i da argumenti Srbije dobijaju na težini i na značaju“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, pokazalo se da je „država Kosovo“ ipak neuspešna tvorevina i da pokušaji zapada da se to potvrdi poslednjih 11 godina nisu dali rezultat.

Ta „samoproglašena država se nije potvrdila ni na unutrašnjem ni na spoljnom planu“, što znači da ne postoji kvalitet koji bi pojačao argumente u prilog te potvrde, navodi.

„Pokazuje se da državna politika Srbije u odbrani Kosova i Metohije u njenom sastavu u odbrani međunarodnog prava, Rezolucije 1244,  agrumenata kojima se Srbija služi u osporavanju te državnosti, imaju kvalitet i težinu, i da sa tom politikom svakako treba nastaviti, bez obzira na pritiske kojima je Srbija sada izložena i zahteve zapadnih sponzora kosovske nezavisnosti da Srbija sa tim prestane“, rekao je Milivojević.

Smatra da Srbija ima legitimno, ali i ustavno pravo da štiti svoj nacionalni i državni interes, odnosno da štiti stav „da je Kosovo i Metohija i dalje u sastavu Republike Srbije“.

1 KOMENTAR

  1. Da je neuspešna ne bi postojala.Ne treba se zavaravati i verovati da će se tu nešto promeniti.Oni imaju zapad uz sebe,a svi ostali,da bitni su u UN,ali UN praktično ne postoji jer i to je okupirala aMerika.Zadnji slučaj s ruskom delegacijom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime