EPA/Kusthrim Ternava

Bivši diplomata Zoran Milivojević ocenio je da je jasno da jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nije uspeo projekat, i dodao da bi pitanje Kosova trebalo rešavati političkim sredstvima, prenosi RTS.

– Kosovo nema nikakve prerogative koji bi mogli da ga kandiduju kao ozbiljno društvo, a da ne govorimo o državi – ističe Milivojević.

Smatra da je jedino rešenje da se traži politički dijalog.

– Pitanje Kosova i Metohije treba rešavati političkim sredstvima, polazeći od činjenice da taj projekat nije uspeo – objašnjava Milivojević.

Kaže da zbog podrške dela međunarodne zajednice na Kosovu postoji sistem koji ne funkcioniše i gde vlast vrši elita koja želi na svaki način da ukine srpski deo i onemogući Srbima normalan život.

Milivojević naglašava da se ništa ne može rešiti bez srpskog naroda i “preko kolena”. Kako dodaje, postoji interes u Vašingtonu i interes jedne uže strukture u Briselu da se pitanje Kosova reši u kratkom roku i na način koji isključuje kompromisno rešenje.

– Kurti, pobednik izbora, sa platformom koju nudi potpuno isključuje dijalog. Njegova polazna osnova je priznanje i ništa više. Govori o tome da treba da razgovaraju dva ravnopravna partnera, a to apsolutno nije moguće – naglašava Milivojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here