EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević rekao je da iza organzacije protesta zasigurno stoji Milo Đukanović i da je on deo “duboke države”.

Medojević je rekao da Dritan Abazović predvodi strukture u vlasti koje su bile protiv ustoličenja.

– Vlada je formirana na bazi jednog dogovora malog broja ljudi, predstavnika koncerna, medijskog, tajkunskog Vijesti u Crnoj Gori koji su osnivači političke partije URA i koji kontrolišu partiju URA koja je na prošlim izborima osvojila samo 5,5 posto glasova i nekih delova naše crkve, nažalost, koji su napravili politički dogovor da se u toj vladi ne nalaze oni za koje su građani glasali, a pre svega koalicija Za budućnost Crne Gore, i ta vlada od samog početka, što bi rekao Bogačić “što se grbo rodi, to vreme ne ispravi”, iako je bila prosrpskim biračima predstavljena kao vlada koja je pod uticajem crkve, ali kao vlada koja će ispraviti sve nepravde koje dominantno srpski narod proživljava pod režimom Mila Đukanovića, međutim to se nije desilo – rekao je Medojević.

– Sve je veći uticaj ovog koncerna koji je poslušnik duboke države koju predstavlja i milijarder Soroš, ova vlada je nastavila politiku Demokratske partije socijalista naročito kada je spoljna politika u pitanju i kada je u pitanju odnos prema srpskom narodu i srpskoj crkvi – rekao je Medojević.

Medojević je objasnio da su on i njegovi saradnici saznali ko se protiv ustoličenju mitropolita Joanikija.

– Bilo nam je jasno da u samoj vladi postoje strukture koje su protiv ustoličenja mitropolita Joanikija i te strukture upravo predvodi Dritan Abazović koji predvodi sve bezbednosne službe u državi, tako da smo prepoznali i opstrukciju u samoj vladi i mogao se izvući zaključak da je sprečavanje ustoličenja zajednički projekat ili zavera delova vlasti, delova vlade i opozicije da bi se SPC iselila iz svog sedišta, da se patrijarh Porfirije osramoti, da Đukanović dočeka vest da je ustoličenje odloženo. On je pozvao na Cetinje sve funkcionere DPS-a – rekao je Medojević.

– Đukanović je imao informaciju koju je dobio verovatno od Abazovića da ustoličenja neće biti… Obrt se desio posle toga, kada je na insistiranje patrijarha došlo do promene od strane Krivokapića koji je i na sastancima više puta ponovio da ustoličenje treba da se odloži – kazao je on.

– Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti patrijarha i mitropolita taj plan je propao. Đukanović je godinama deo globalne “duboke države”, on je godinama plaćao ogromne iznose novca što oi budžeta što od šverca cigareta i droge svoje lobiste po evropskim institucijama, posebno je bilo poznato jezgro u Evropskom parlamentu – kazao je Medojević i dodao da apsolutno nije bilo uticaja Beograda na dešavanja u Crnoj Gori.

1 COMMENT

  1. Velika hrabrost u Crnoj Gori je boriti se za prava manjine kojoj je čak ukinuto pravo na dvojno državljanstvo jer zaboga ili si crnogorac ili si srbin oboje ne može . To je groteskno s obzirom da mnogi građani doživljavaju Crnu Goru kao državu “šta i jeste” ali stanovništvo tj naciju ne poistovećuju. Sekularna država je država građana koja ne isključuje bilo koju nacionalnu pripadnost osim ako zakonom to ne provedete pa neki starosedelac koji se deklarisao kao srbin iz Crne Gore ne postane stalno naseljeni stranac U SVOJOJ OTADŽBINI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here