Crnogorski predsednik Milo Ðukanović ponovo je danas optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se, kako tvrdi, najnovijim izjavama stavio u ulogu “promotera velikosrpske politike”.

Komentarišući poslednje izjave Vučića o zbivanjima u Crnoj Gori, kako prenose mediji, a vezano za Vučićevo gostovanje na Fejs TV, Ðukanović je nazvao “samosažaljivim prenemaganjem srpskog predsednika”.

Za njega je, kaže, “tragikomično” kada neko ko očigledno preuzima na sebe odgovornost i autorstvo za bujanje velikosrpskog nacionalizma Crnoj Gori inputira crnogorski nacionalizam.

Ðukanović tvrdi da mu Vučić “podmeće udbaške uloge” i da ga “lažima beznadežno i jalovo” diskredituje.

O Temeljnom ugovoru crnogorske vlade i SPC, Ðukanović je rekao da se nada da vladi neće pasti na pamet da to uradi u zakulisnoj proceduri.

– Moramo da znamo sve tačno. Postoje informacije da nova postava SPC u Beogradu dovodi u pitanje ranije stavove Svetog arhijerejskog sabora. Ako je SPC došla do novog stanovišta, uverenja sam da je dobro kada imamo ugovor jer oni obavezuju i odgovorne ljude – rekao je Ðukanović.

Komentarišući navodni non-pejper o promeni granica na Zapadnom Balkanu, Ðukanović je rekao da je to “opako štivo” i da ga je mogao predložiti neko ko, kako navodi, želi rat.

– Korekcija granice je ulazak u rat. Nadam se da ima dovoljno ozbiljnih ljudi da ne dozvole da zavrašamo u scenario koji smo doživeli – rekao je crnogorski predsednik.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here