Tanjug/AP
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore i predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je komentarišući ekspoze manadatara za sastav nove vlade Zdravka Krivokapića istakao da on obiluje kontradiktornostima i predrasudama u odnosu na prethodne vlast.

– To nikada nije dobro polazište. Dugo je bilo to prethodno vreme, moramo se složiti, ono je je sigurno proizvodilo mnoge frustracije, nezadovoljstva, animozitete, a onda to lako zapadne u jedan kriticizam koji nije aposolutno utemeljen u činjenicama – kazao je Đukanović.

On je dodao da bi bilo mudrije sačekati sa kritikama do upoznavanja sa onim što je stvarno stanje u izvršnoj vlasti i resorima.

– Tako bi se bolje izbegle kontradiktornosti kojima je obilovalo to izlaganje. Videli ste da se odaje priznanje međunarodnim partnerima Crne Gore, pre svega Evropskoj uniji, a istovremeno se kritikuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici – rekao je on.

Predsednik Crne Gore i DPS je podsetio na članstvo Crne Gore u NATO savezu i to što je Crna Gora lider u pregovorama sa EU u regionu, kao na postignutim uspesima u vođenju politike u prethodnom periodu.

Đukanović je dodao da je najbitnije da nova vlada počne da funkcioniše.

– Onda ćemo svi imati priliku da sudimo o njihovim učincima nakon nekog vremena, a građani da li su napravili dobar izbor 30. avgusta – rekao je Đukanović.

Komentarišući odluku Ministarstva spoljnih poslova da ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića proglasi nepoželjnom osobom, kazao da to neće uticati na odnos između dve države.

– Kao Crna Gora prema tome smo se smo odneli veoma odgovorno i odnosimo se odgovorno. Tu ne bih imao ništa dodati osim onog što je kazalo MVP. Dakle, kakvi god bili odnosi država, obaveza ambasadora je da se ponaša u skladu sa međunarodnim aktima”, istakao je Đukanović i  dodao da je Vladimir Božović ispunio sve uslove da bude proglašen “personom non grata”.

Na pitanje da li će na sledećem kongresu DPS doći do strukturnih promena, Đukanović je rekao da hoće i to najviše u vrhu partije i da pored ostalih organa misli i na promene u Glavnom odboru partije.

– Otom – potom, videćemo – odgovorio je na pitanje da li on ostaje na čelu najjače partije u Crnoj Gori.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here