EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

“Lokalni izbori u nedelju na Cetinju prilika su da se iz Prestonice čuje jasan odgovor i prema Vladi i prema svim političkim partijama koje su kreirale sramotan napad na čast i dostojanstvo Prestonice i na čast i dostojanstvo Crne Gore”, poručio je lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na završnoj konvenciji te partije.

Đukanović je istakao, kako je saopšteno, da su izbori za Prestonicu u svakoj zemlji i u svakom vremenu događaj od posebnog političkog značaja za tu zemlju, a za Crnu Goru i dodatno.

– Nigde tako najsuštastvenije vrednosti jednog naroda nIsu duboko utemeljene u biću Prestonice kao što je to slučaj sa Crnom Gorom i sa crnogorskom Prestonicom. Kada to kažem imam u vidu i to nepresušno slobodarstvo i jedinstveni antifašizam i to ponosno hiljadugodišnje državno trajanje Crne Gore i crnogorsko gospodstvo i evropejstvo. Sve to je najdublje utemeljeno u crnogorskoj Prestonici – rekao je Đukanović.

Poručio je da predstojeći izbori, pored tog značaja i pored te dimenzije, imaju i dodatni značaj i kao njihovu posebnu važnost istakao vrijeme, odnosno, “nevreme” koje živimo.

– Zbog toga su izbori pred nama prilika da se iz Prestonice čuje jasan odgovor i prema Vladi Crne Gore i prema svim političkim partijama koje su kreirale sramotan napad na čast i dostojanstvo Prestonice i na čast i dostojanstvo Crne Gore. Poruka kako sam kazao mora biti veoma jasna: da onaj koji misli da sa građanima Prestonice komunicira bojnim otrovima i dugim naoružanjem ne može računati na podršku građana ovog grada. A đe je sreće, onaj ko je u zavadi sa svojom Prestonicom i onaj ko ima problem da prošeta ulicama Prestonice nema se čemu dobro nadati ni u državi. Kako bi naši stari rekli: Bože zdravlja, nećemo dugo čekati ni na takvu poruku. Zato je trenutak za promenu i na nivou Crne Gore, zato je potonja ura za promenu vlasti u Crnoj Gori – zaključio je Đukanović.

1 COMMENT

  1. Sreca pa je u Crnoj Gori vecina vec pocela da misle svojom glavom i mafijaska demagogija vise nema prolaz…Gladnom narodu moj Milo ne servira se prazna prica
    obijesnih prebogatih kriminalaca

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here