Darko Djalovic
Miloš Biković u Cirihu

Protekli vikend u Cirihu je protekao u znaku Miloša Bikovića, predstave „Laž” i predstavljanja Fondacije Miloš Biković

Predstava Laž u organizaciji Helse Kulturverein je gostovala u Cirihu 25. i 26. novembra.

Predstava Laž u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta je u Beogradu rasprodata mesecima unapred a i u Cirihu se danima bezuspešno tražila karta više. Tri igranja u sali sa preko 400 mesta u Kirchgemeindehaus Neumünster je bilo premalo za vernu publiku iz Ciriha i okoline. Glumci Miloš Biković i Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Orašanin igrali su bračne parove koji su tokom jedne večeri otkrili mnogo skrivenih istina jedni o drugima. Nadahnuta gluma i odlična režija Nikole Ljuce po komadu oskarovca Florijana Zelera sve vreme su mamili osmehe i ubirali aplauze mnogobrojne publike.

Zahvaljujući zalaganju Helse Kulturverein i Evice Marković uz podrsku nastavnica Jelene Angelkovski i njenih koleginica, glumci su izdvojili jedno popodne i održali besplatni javni čas glume i scenskog nastupa za decu i mlade srpske skole iz Ciriha i uputili ih u neke od tajni njihovog zanata.

Tokom vikenda je predstavljena i Fondacija Miloš Biković koju je nedavno osnovao naš uspešni glumac sa ciljem da pruži podršku našim mladim talentovanim ljudima da ostvare svoj pun potencijal, unaprede svoj rad i postanu ponos svih nas. Na specijalnom događaju, Miloš Biković je predstavio planove za budući rad sa mladim i ambicioznim naučnicima, umetnicima i studentima drugih usmerenja i saradnju sa ostvarenim stručnjacima iz dijaspore i matice. Dr. Vladimir Cmiljanović, osnivač i predsednik kompanije Swiss Rockets iz Bazela, je govorio o svom karijernom putu i razvoju najnovije zdravstvene tehnologije u Švajcarskoj i Srbiji. Adem Mehmedović, mladi pijanista iz Novog Pazara, kome je naš glumac i filantrop omogućio da pohađa master studije na čuvenom Berkli muzičkom koledžu u Bostonu, je majstorskim izvođenjem klasičnih i modernih kompozicijama oduševio sve u sali te je jedan od prisutnih biznismena Fondaciji donirao 7.500 CHF za nastavak školovanja mladog pijaniste.  Više detalja o fondaciji se nalazi na www.fondacijamilosbikovic.org i društvenim mrežama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here