Milosavljević: Nema prekida nabavke vakcina

0

 

 

"Znam da kolega Kon ne misli tako kako su mediji preneli i da se njegova izjava odnosila na predlog zabrane javnih skupova ukoliko imamo slab odziv u vakcinaciji protiv novog gripa", rekao je Milosavljević novinarima u niškom Kliničkom centru.

 

Beogradski mediji su u petak objavili izjavu Kona da bi Ministarstvu zdravlja mogao da bude predložen raskid ugovora sa "Novartisom" o daljem uvozu vakcine zbog slabog odziva stanovništva.

Kon je dodao da bi u tom slučaju mogli da budu zabranjeni javni skupovi kao drugi vid sprečavanja širenja virusa. On je i objasnio je da ukoliko se građani ne vakcinišu indirektni trošak oko dve milijarde evra.

Ministar zdravlja je, međutim, odbacio mogućnost da bude prekinuta nabavka vakcine. Rekao je da je vakcinisanje najbolji način da se zaštititimo od povećanja broja obolelih.
 

"Trošak lečenja jednog pacijenta na respiratoru iznosi 10.000 evra, a lečenje jednog pacijenta u intenzivnoj nezi košta od 1.000 do 5.000 evra", rekao je ministar zdravlja.

 

"Odziv bi morao da bude bolji, zdravstveni radnici koji odvraćaju ljude od vakcine pali su na stručnom ispitu jer je tok pandemije i oboljevanja nepredvidiv, a najbolja zaštita je vakcina", rekao je Milosavljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here