Youtube/N1
Boris Milošević

Potpredsednik hrvatske vlade iz SDSS Boris Milošević rekao je sinoć da kao potpredsednik vlade i kao čovek osuđuje sve ratne zločine, „pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji, Nadinu i svim drugim mestima“.

On je u Dnevniku HRT-a izjavio da je znao da neće biti razumevanja u Srbiji za njegovu odluku da prisustvuje obeležavanju godišnjice akcije Oluja u Kininu i da se nada da će se vremenom poruke sa tog događaja i njegov odlazak racionalnije analizirati i da će se naći razumevanja za to.

– Činjenica je da su Hrvatska i Srbija susedne zemlje premrežene kroz istoriju, s političkim, privrednim, kulturnim i porodičnim vezama i da jedino dobrosusedska politika može dati rezultat – poručio je Milošević.

Na pitanje da li je došlo vreme da neko iz Srbije prizna zločin na ovim prostorima odgovorio je da on sigurno neće govoriti kako Srbija treba da vodi svoju politiku.

Ocenio je da je poruka premijera Andreja Plenkovića, koji je kako je rekao, odao pijetet svim nevinim žrtvama, za njega puno značila, prenosi Index.hr.

– Da premijer na taj dan na tom mestu iskaže pijetet prema svim žrtvama bez zadrške, osudi sve ratne zločine bez zadrške, da navede mesta na kojima su počinjeni ratni zločini nad Srbima, da iskaže razumevanje za ro da veliki broj, da većina Srba ima drugačiji pogled na Oluju, za mene je značilo puno, za mene je značilo da se osećam kao ravnopravni građanin Republike Hrvatske – rekao je Milošević.

Naveo je da su mu emocije na obeležavanju Dana pobede u Kninu bile jake i pomešane.

– Pokušao sam da budem koncentrisan, da pratim šta se događa, da čujem poruke govora. Je li to početak neke nove Hrvatske? Pa možda, bilo je i ranije jakih gestova, jakih govora, zato bih rekao da je ovo početak na jednom dugom putu na kojem ova vlada ne sme stati – smatra Milošević.

4 KOMENTARA

  1. TREBA RAZMISLJATI POZITIVNO DA BI SE PREVAZISLI SVI NEGATIVNI PRINCIPI KOJI SU SE DESAVALE I NA JEDNOJ I NA DRUGOJ STRANI,SVE JE BOLNO ALI MORA SE DALJE U BUDUCNOST DA NEBI POSLE 50 GODINA RAZMISLJALI I DAVALI VELIKOM ZNACAJU TOM RAZMISLJANJU A STO NISMO NEKADA RAZMISLJALI KAO SADA.POZDRAV I IZVINJENJE.

  2. Ovom je vaznije sto je potpredsednik tudje vlade, nego stradali narod. Nije mi jasno kako on moze da brblja o srpskim zrtvama, kad su zrtve bile „jugoslaveni“. Nisam zlurad, ali ne moze se sedeti na dve stolice. Svesno su se odrekli svoje nacije i nazivali Srbe Srbijancima ili cetnicima, a kad su stradali, odjednom su bili Srbi. Zasto preziveli podrzavaju ovakve prevrtace kao Milosevic?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime