Trener Partizana Savo Milošević prvi put se oglasio nakon poraza u finalu Kupa Srbije od Vojvodine, koja je trofej prigrabila boljim izvođenjem jedanaesteraca.

– Nismo odigrali dobro. Jedna od retkih bitnih velikih utakmica koju smo loše odigrali. Ako obrazlažem u detalje, isključivi krivac sam ja. Prespavali smo prvo poluvreme i ono je odredilo sudbinu i tok celog meča. Vojvodina je zasluženo pobedila, čestitao sam Lalatoviću na terenu i ovom prilikom im čestitam zasluženo osvojeni Kup, rekao je Milošević, a preneo B92.

Milošević je istakao da je on zahtevao od ekipe da „zakoči“ u produžecima zbog problema sa fizičkom spremom i konstantnog napadanja.

– Kada je počeo produžetak. Ja sam tražio da budemo oprezni, jer smo na terenu imali ekipu i sistem u kom nikada nismo igrali. Pripremiti potpuno drugačiji sistem zahteva mnogo više utakmice. Bili smo primorani da igramo sa 4-4-2 tokom meča, ali tako da Lazar Marković bude desno, Natho koji ima 32 godine i nije dobro da igra 120 minuta i dva špica gore. Potrošili smo se mnogo u drugom poluvremenu da bi stigli na 2:2 i nije bilo još energije da bismo dali i treći. Krivica je moja, ali imali smo dvojicu igrača bolesnih, Šćekić je imao temperaturu odmah posle meča, znali smo i dan ranije da on i Strahinja Pavlović imaju problema. Nismo imali dovoljno snage i energije koje zahteva ovo finale.

Tokom utakmice u Nišu povredili su se Lazar Marković i Sejduba Suma, a Milošević je obrazložio

– Lazar je od derbija imao problem, pa je odmarao protiv Čukaričkog, u Novom Sadu je igrao jer sam smatrao da mu je potrebno minuti u igri. Suma je dobio udarac u toku utakmice, nije stara povreda, nego potpuno nova. Nije mogao da nastavi. Što se tiče penala, šutirali su napadači, osim Vitasa koji ima fenomenalan šut. Verovatno ni on ne bi, da je Sadik hteo, ali je bio preumoran i rekao je da ga boli noga, dodao je strateg crno-belih.

Takođe, navedeno je da će Milošević ostaje na klupi Partizana i da su stranci, koji će ostati tokom pauze u Beogradu ispunili očekivanja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime