Foto: MN Press
Savo Milošević

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je da njegov tim u 3. kolu Superlige protiv Javora mora ući opreznije, s obzirom na rezulate iz prethodne dve runde.

Meč se igra u nedelju od 20.30 u Humskoj.

Crno-beli duel sa Javorom dočekuju posle poraza u Novom Pazaru 3:2. Za predhodne dve utakmice Milošević je rekao da je tim video kako ne treba da igra, već suprotno od toga.

– Posle svega što se izdešavalo u poslednjih pet dana, imamo dodatni oprez. Bar kad je ova ekipa Partizana u pitanju, nema nikakvih garancija. Javor je kvalitetnija ekipa od Novog Pazara, ali videli ste kako smo prošli u Pazaru. Te utakmice u Pazaru i u Kruševcu su pokazatelj kako ne treba, sve što smo radili u te dve utakmice, samo treba kontra od toga. Ta sitnica i onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu – rekao je Milošević.

Milošević je bio vidno razočaran posle poraza, a istakao je da posle meča u Novom Pazaru nije našao nijedan razlog da opravda ekipu.

– Nisam osetio samo razočarenje već i poniženje. Ovo nije incident, ovo je je nešto što nam se konstantno ponavljalo prošle godine. Cela moja priča i priča stučnog štaba imala je fokus na to da izbegnemo ove stvari. Radili smo na tome da u malim utakmica te stvari radimo bolje nego prošle godine. Kada se desi ovakva utakmica na kojoj vidite da je sve to bilo uzaludno, naravno da počnete da sumnjate. Uvek počinem od sebe. Da li možemo vratiti samopouzdanje i energiju za utakmicu…? Imali smo dosta razgovora pred ovu utakmicu i individualnih i grupni i sa rukovodstvom kluba – rekao je šef struke crno-belih.

Kaže da je meč u Pazaru pokazatelj da u ekipi „imamo probleme koje sam tek sad video i koji su preslikali na samu utakmicu“.

– Stavili smo sebi mač iznad glave i u takvim okolnostima će bti teško ispravljati greške, a kamoli preživljavati. Moram da priznam da su igrači pokazali energiju da popravljaju stvari, pa ćemo početi od toga – rekao je Milošević i objasnio šta je bio razlog poraza u Novom Pazaru.

– U karijeri sam odigrao na stotine loših utakmica. Loša igra i odluka na terenu su jedna stvar, a ono što smo mi uradili u Pazaru su vanfudbalske stvari, kojim nisam želeo da se bavim niti da posvećujem pažnju. Kada se dese te vanfudbalske stvari, fudbalske ne mogu da odnesu pobedu.

Šef stručnog štaba Partizana upitan je i kako će sebi povratiti energiju.

– Ja sam najmanji problem. Ceo život podnosim udarce i to vas čini jačim. Morate da imate svrhu stoga, neki krajni cilj, povratni rezultat toga što trpite. U Pazaru sam video da nema povratne informacije od ekipe. Onda se se zapitam zašto ja trpim udarce i koja je svrha i smisao toga.

Milošević je potvrdio da je razmišljao da napusti klupu Partizana, a objasnio je i zašto je ostao na čelu crno-belog tima.

– Suviše je rano da se odustaje. Nisam neko ko odustaje i ide linijom manjeg otpora i koji će zbog jedne utakmice prestati da se bori. To su osnovni razlozi što sam odlučio da nastavim da se borim, pa ćemo videti da li ima smisla – zaključio je Miošević.

1 KOMENTAR

  1. Ostavimo se demagogije: 1. Gospodine Savo ..Imate li vi rezultate koji su prijektovani? Nemam….“ 2. Hvala , do viđenja…..Šta tu više ima da se priča…Stvar je vrlo poslovna i jednostavna…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime