Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac 2:1 (0:0) u utakmici 26. kola Superlige Srbije, koja je zbog pandemije koronavirusa odigrana pred praznim tribinama na stadionu Tržnog centra.

Trener Partizana Savo Milošević kaže da njegov tim polako napreduje formom kako odmiče prolećni deo prvenstva, a posebno je zadovoljan što je meč protiv Voždovca odigran dobro uprkos okolnostima.

– Najbitniji cilj da uzmemo tri boda je ostvaren. Ovaj put u dobrom delu možemo biti zadovoljni i igrom i načinom na koji smo to ostvarili. Stvorili smo dosta šansi, više nego na prethodnim utakmicama. Bilo je dobrih akcija. Imali smo tu nesreću da primimo gol, koji je zaista evrogol. Ušli smo posle u nervozu, ali smo zadržali koncentraciju i osvojili tri boda. Čestitam momcima, ali i igračima Voždovca. S obzirom na psihozu i psihologiju koja je pratila ovo celo kolo i ovu utakmicu zbog korona virusa, da je profesionalno i dobro prošlo i da je utakmica bila dosta kvalitetna – rekao je Milošević posle utakmice.

Golove za Partizan postigli su Aleksandar Šćekić i Bojan Matić u 62. i 65. minutu, pa Milošević podseća da je Matić neko vreme unazad bio meta crno-belih.

– Hteli smo ga u junu i zbog ovakvih stvari. Kada je teško i kad nam fale igrače da nam ne pada kvalitet. Matić je danas pokazao zašto smo ga jurili od juna – kaže Savo.

Slobodan Urošević se prinudno prebacio na mesto koje je rezervisano za Nemanju Miletića, a trener je zadovoljan kako se snašao.

– Nismo hteli da menjamo bar profil igre, pošto Miletić nije mogao da igra na beku. Sloba je isto bek i bilo nam je logičnije da ga stavimo nego nekog sa druge pozicije. To je dobro ispalo danas. Imamo i one van stroja, ali oni koji su igrali su pokazali karakter i sada i protiv Spartaka i svaka čast – ističe strateg kluba iz Humske, koji je zadovoljan što je njegov tim u usponu forme.

– Generalno mislim da smo u uzlaznoj formi. Izašli smo iz perioda priprema kad su teške noge i polako svaki igrač dolazi do najvišeg nivoa i individualno, a i grupno. Svi igrači rastu iz meča u meč. Nažalost pauza će posle ove utakmice verovatno biti duža, ali moramo biti zadovoljni onim što smo pokazali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here