Hadži Marko Vujičić
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije

“Jučerašnji protest bio je miran, dostojanstven i ponosno je poslata jasna poruka sa Cetinja – da kleronacionalističkoj i fašističkoj politici nema mesta u građanskoj, multietničkoj i evropskoj Crnoj Gori”, kazala je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

– I pre protesta najavljeno je da će skup biti miran, ali i upozoravajući – postoji granica i linija preko koje se neće proći. Želimo da poručimo: Cetinjski manastir je na Cetinju, a nikako u Srbiji i na Dedinju. Da Cetinjski manastir pripada potomcima onih koji su se borili za slobodu i čast Crne Gore, a nikako onima koji žele da je okupiraju i da je uvuku u srpski svet – kazala je Vuksanović Stanković.

Poslanica SDP-a je zatražila od crnogorskih vlasti da čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija izmeste iz Cetinja.

– Ne želim da verujem da će se usuditi da se ustoličenje dogodi na Cetinju. Ako vladajuća većina želi sukobe u Crnoj Gori, nastaviće da ide tim putem. Ukoliko žele mir, čin će izmestiti na drugo mesto – izjavila je ona i dodala da veruje da će Crna Gora sačuvati građanski mir.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here