M. Ninović
Uzor mladima: Međedović u akciji

Kapiten srpskog Fudbalskog kluba Vestgejt Sinđelić Mile Međedović ne razmišlja o fudbalskoj penziji. Iako će ove sezone navršiti pune četiri decenije života, na terenu na najbolji mogući način još uvek predvodi odbranu našeg tima, kao da je tek ušao u najbolje igračke godine.

Mile zaslužuje najveće priznanje što je Sinđelić u poslednoj sezoni tim sa najmanje primljenih golova (16 u 22 prvenstvene utakmice, najmanje od svih rivala u obe grupe Druge državne lige Viktorije). To potvrđuje koliko je svakom protivniku bilo teško da nadmudri odbranu koju u poslednje dve sezone predvodi ovaj daroviti i iskusni fudbaler.
Međedović je svoj fudbalski pohod započeo baš u Sinđeliću kad je imao samo sedam godina i, kako reče, želja mu je da u istom klubu dočeka kraj sjajne karijere.

Pored oca Ratka i majke Vinke

Ali, za to još nije došlo vreme iako su neki mlađi igrači od njega odavno prestali da igraju fudbal. Međedović je, međutim, uvek bio disciplinovan i živeo je sportski, pa je u ovom sportu već skoro tri i po decenije. Uz to, uvek je davao primer kako se poštuje klub čije boje nosi, pa je svuda bio pravi lider.

Popularni ‘Milsi’, kako ga saigrači i svi koji ga poznaju zovu, u Sinđelić se vratio pre dve sezone i našem kluba je u oba navrata za dlaku izmakla promocija u Prvu državnu ligu, u kojoj se i najviše sezona zadržao od osnivanja 1985. godine. Zato je Miletova velika želja da Sinđelić ove sezone ostvari svoje snove i izbori viši rang. Bilo bi zaista lepo da dugu i uspešnu karijeru završi takvim trijumfom.

Ubedljivo najbolji

Na kraju prošle sezone Mile Međedović je izabran za najboljeg igrača Sinđelića i za to dostignuće je dobio priznanje na velikoj klupskoj svečanosti. Odigrao je sve pvenstvene utakmice (22), dok je godinu dana ranije sakupio manje jer je posle deset kola sa još nekoliko klupskih drugova otišao u Rusiju da prati fudbalsko Svetsko prvenstvo.

Lična karta

Datum rođenja: 30. april 1980.
Mesto rođenja: Melburn
Porodica: otac Ratko, majka Vinka, sestra Stana
Profesija: Menadžer IT
Karijera: Vestgejt Sinđelić (Druga državna liga Viktorije), Hajdelberg Junajted (Premijer liga Viktorije), Grin Gali Kavaljeri (Premijer liga), Morland Zebre Juventus (Druga Premijer liga), Kolingvud Voriors (Nacionalna omladinska liga Australije), Vestvejl (Premijer liga), Esendon Rojals (Premijer liga).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here