Minhen: “Škorpionom“ ubio ženu!

0

Policija ispred mesta na kome se desilo ubistvo: Hazenberg u Minhenu
 

On je pozvao hitnu pomoć koja je samo konstatovala smrt nesrećne žene koja je iskrvarila od prostrelnih rana nanesenih automatskim pištoljem.

Policija je ubrzo stigla na mesto tragedije i posle nekoliko sati uspela da pronađe oružje kojim je zločin izvršen a onda i uhapsi supruga ubicu.

Oružje je posle zločina bačeno u obližnji kontejner za staklo, a posle odlaska od kuće, Avdurahman K. se vratio, predao policiji i priznao ubistvo.

Istraga je pokazala da je ubistvo počinjeno hladnokrvno s predumišljajem i to iz koristoljublja, jer je osnovni razlog bio sukob oko novaca. Oružje kojim je izvršeno ubistvo doneseno je iz bivše Jugoslavije. Prema do sada poznatim detaljima, i ranije se Avdurahman K. ponašao nasilnički u porodici a njegova nesrećna supruga je podnosila i prijavu protiv njega zbog fizičkog zlostavljanja i nanesenih telesnih povreda.

Međutim, verovatno pod pritiskom supruga nasilnika, ona je povlačila prijavu. Policija je već imala posla s ubicom koji u Nemačkoj živi od 1980. godine i radio je kao zidar na građevini i on je nekoliko puta kažnjavan uslovnim kaznama.

 

 

Žrtva je bila potpuno nedužna

Gradski tužilac Florian Šloser izjavila je da je ovo "hladnokrvno ubistvo" s obzirom da je žena upucana sa leđa i da nije imala priliku da se odbrani. Iako ga je ranije prijavila za nasilje u porodici, on nikada nije osuđen, pošto je sirota žena u međuvremenu povukla tužbu.

 

Prema podacima policije, ovaj bračni par je iz jednog malog grada u Srbiji početkom 80-ih došao u Nemačku. Zločinac je imao srpsko državljanstvo, a žena pasoš BiH.

Inače, supružnici su poreklom iz bivše Jugoslavije, ali su njihova deca rođena i odrasla u Nemačkoj. Posle zločina u kojem su izgubili majku, četvoro dece starosti od 12 do 19 godina smešteni su kod rođaka.

 

Stalno se svađali zbog para

Kada je izvršio zločin, 48-ogodšnji Srbin je bacio oružje u obližnji kontejner i prijavio se policiji. Kada su policajci odeljenja za ubistvo stigli na mesto zločina on je ipak pokazao gde je bacio oružje kojim je izvršio ubistvo.

 

Inače, zločinac je kasnije izjavio da su se on i žena stalno svađali zbog novca. On je radio kao stolar, a ona kao čistačica. Načelnik policije Markus Kraus nije davao više  detalja o tačnom razlogu zbog koga je ovaj čovek ubio ženu.

 

Inače, ubica je nabavio "škorpion" u nekadašnjoj Jugoslaviji, prenose nemački mediji. Ta vrsta pištolja je zbog toga što spada u oružje za napad i ratno oružje zabranjena, pa će Srbin odgovarati i za ilegalno posedovanje opasnog oružja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here