Ministar odbrane Slovenije: Ne kupujemo oklopne transportere!

commons.wikimedia
Slovenački vojnici

Slovenački ministar odbrane Karl Erjavec demantovao je danas da Slovenija namerava da kupi više od 10 oklopnih transportera Valuk 6×6.

On je to rekao na sednici skupštinskog odbora za odbranu, koja je sazvana na zahtev opozicione Levice nakon što su vojni zvaničnici izjavili da su sredstva za kupovinu tih vozila predviđena u budžetima za 2020. i 2021. godinu.

Levica je zahtevala posebnu sednicu Odbora nakon što su načelnica Generalštaba Alenka Ermenc i direktor Direktorata logistike u ministarstvu odbrane Željko Kralj ranije rekli da je kupovina 14 transportera Valuk 6×6. Erjavec je istakao da ministarstvo nije u procesu kupovine transportera jer oni godinama nisu dostupni za prodaju, prenosi STA.

Kada su ministru pročitane izjave Eremenceve i Kralja sa sednice o budžetu, on je rekao da čak i ako je nešto predviđeno budžetom, to ne znači da će biti kupljeno.

– Ponavljam, ministarstvo nije usvojilo nikakvu odluku o toj kupovini i za to ne postoji posebna stavka u budžetu – rekao je Erjavec.

On je dodao da je vojska ukazala na potrebu kupovine Valuka 6×6 i da je ta potreba razmotrena.

– Zaključili smo da nećemo realizovati kupovinu jer to ne bi bilo u skladu sa našim ciljevima i razvojem kapaciteta naših snaga – zaključio je Erjavec.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime