Ministar Udovičić dodelio stipendije najboljim sportistima: Zajedno činimo tim za istorijske pobede

0
Foto: Ministarstvo omladine i sporta
Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas više od 400 ugovora o stipendiranju vrhunskim sportistima, koji su ostvarili značajne međunarodne sportske uspehe i time na najbolji način predstavljali Srbiju u svetu.

Udovičić je stipendistima čestititao na sportskim rezultatima i istakao da će im ministarstvo omladine i sporta i ubuduće biti najjača podrška i oslonac.

– Mislim da ne postoji ministar koji se obraća svom sistemu, da stoji pred 414 najboljih sportista i da može da bude ravnodušan. Svaki put kada se obraćam sistemu sporta i kada se obraćam najboljima među najboljima imam određenu tremu koja je pozitivna trema i koja vas vraća na one sportske trenutke kada ste bili jedan od njih. I sam kao dobitnik stipendije, ali pre mnogo vremena, znam koliko je značajna finansijska pomoć sportistima iz više aspekata – rekao je Udovičić.

Sa jedne strane finansijska pomoć, ali sa druge prepoznavanje celokupnog sistema, prepoznavanje države, slanje jedne snažne poruke, motivacije, ostatku nacionalnog tima ali i mogućnost da se prepozna nešto za šta ste se odricali, za šta ste se zalagali i nešto za šta iza sebe imate mnogo sati krvi i znoja da biste došli do sportskog rezultata, dodao je Udovičić.

– Ovo je jedan od segmenata na kojima Vlada Srbije želi da se zahvali najboljim sportistima za postignute rezultate u prethodnom periodu, da ih finansijski podstaknemo, da im omogućimo bolje usavršavanje u narednom periodu. Da omogućimo da lakše dođu do određenih neophodnosti koje su za njih krucijalni, a to je bolja suplementacija, bolji način treniranja, bolja sportska oprema i rekviziti, ali prvenstveno mislim da je ovo jedan statusni simbol kod sportista koji ima za cilj prepoznavanje, ali i preuzimanje odgovornosti za svoje vršnjake i buduće generacije – istakao je Udovičić.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović istakla je da su stipendije način podrške koji je bitan svakom sportisti zato što pozitivno utiče na razvoj sportske karijere i sam kvalitet života.

– Ono što bih volela da naglasim je velika zahvalnost ministarstvu koja ima dosta razumevanja za nas ali i samom ministru Udovičiću zato što se vidi da je još uvek jedan od nas – rekla je Arunovićeva.

Dodeli sportskih stipendija prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here